Asociația Timișoara 2021– Capitală Europeană a Culturii, prezentă la Reşiţa
Consiliul Județean Caraș-Severin a găzduit, o întâlnire între președintele forului județean, Silviu Hurduzeu, și președintele Asociației Timișoara 2021– Capitală Europeană a Culturii, Horațiu Rada.
Articol editat de Caruntu Marius, 23 ianuarie 2019, 07:00 / actualizat: 23 ianuarie 2019, 11:19
La eveniment au participat și managerul regional al asociației timișorene, Ionuț Suciu, conducerile instituțiilor de cultură, subordonate Consiliului Județean Caraș-Severin, directorii și șefii de servicii cu atribuții în domeniul turismului, relațiilor externe și comunicării din cadrul instituției județene.
Întâlnirea face parte dintr-o campanie inițiată de Asociația Timișoara 2021– Capitală Europeană a Culturii, care nu cuprinde doar Timișul, ci și județele Caraș-Severin, Arad, Bihor sau Cluj, în vederea dezvoltării mai multor programe culturale și turistice.
Până în anul 2021, instituțiile de cultură vor încerca să întocmească și să depună proiecte, astfel încât, Caraș-Severinul să poată atrage turiști, atât prin evenimentele culturale ce urmează a fi organizate, cât și prin promovarea obiectivelor turistice pe care județul le are, a declarat, cu acest prilej, președintele CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.
Potrivit președintelui asociației, Horațiu Rada, toți cei care vin în capitala europeană, în 2021, pot vizita întreaga regiune. Tot în 2021, și Novi Sad – Serbia a fost declarată capitală europeană, ceea ce poate lărgi mult aria în ceea ce privește potențialele colaborări culturale și turistice. Acest lucru înseamnă că județul Caraș-Severin ar putea fi bine acoperit, beneficiile impactului cultural, turistic și economic urmând a fi resimțite în regiune mulți ani după 2021, prin moștenirea construită în acest timp.
Alegerea Timișoarei ca și capitală europeană dă posibilitatea unei călătorii a oamenilor prin cultură în întregul Banat, care cuprinde trei “teritorii”, după cum a afirmat Horațiu Rada, respectiv: o apropiere a oamenilor, valorificarea potențialului locurilor și conexiunile care se fac, ceea ce reprezintă esența unei societăți.
(Marius Căruntu)