Aproape 2.000 de elevi din Caraș-Severin susțin simularea Evaluării Naționale
Conform datelor transmise de către Inspectoralul Şolar Judeţean, în Caraş-Severin, aproximativ 2.000 de elevi sunt aşteptaţi să îşi testeze cunoştiinţele.
Articol editat de Casandra Silitra, 4 februarie 2024, 21:28 / actualizat: 5 februarie 2024, 17:05
„Luni vom avea prima probă, la Limba și literatura română, în 06 februarieavem proba scrisă la matematică, iar în 07 februarie este proba la Limba maternă.
În județul Caraș-Severin avem elevi înscrişi pentru Limba croată și Limba germană. Pentru amândouă disciplinele examenul se va ține la Colegiul Național Diaconovici Tietz din Reșița pentru că acolo este centrul de examen.
În județul Caraș-Severin avem 1.947 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a. Sunt înscriși pentru susținerea simulării de Evaluare Națională 1.944 și sunt repartizați în 36 de centre.
Elementul de noutate în acest an apare la corectarea lucrărilor. Se vor scana lucrările și se vor trimite pe o platformă specializat, platforma Ministerului Educației, iar corectarea se va face de către profesori online, deci vor primi lucrările și se vor corecta online,” a transmis penttru postulnostru de radio, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Moatăr.
Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore.
Simularea are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.
Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor.
Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a
- 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă
- 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă
- 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
- 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor
Rezultatele obţinute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vara acestui an.
Notele la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.