Aparatură medicală de peste 40 de milioane de lei pentru Spitalul Municipal Caransebeş. Este cea mai mare sumă obţinută de municipalitate din fonduri europene
Municipiul Caransebeş a reuşit să atragă peste 40 de milioane de lei obţinuţi prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, pentru dotarea Spitalului Municipal din Caransebeş. Este cea mai mare sumă obţinută până acum de municipalitate din fonduri europene.
Articol editat de Daiana Rosca, 22 aprilie 2021, 10:50
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a semnat proiectul depus anul trecut de Primăria Caransebeş. Se vor achiziţiona echipamente şi aparatură medicală pentru depistarea şi tratarea în timp util şi cât mai eficient a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. De asemenea se vor achiziţiona echipamente de protecţie personală.
Mai exact cu aceşti bani vor fi achiziţionate aproximativ 200 de echipamente necesare pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19, dă asigurări primarul Felix Borcean.
„Este un proiect care a debutat în plină pandemie, anul trecut. Trebuie să menționăm aici toți participanții la acest proiect ca să nu mai existe dubii. A început în perioada managerului Cican, Singh, Dana Drăgoi, a continuat pe mandatele celorlalți manageri care s-au succedat și s-a finalizat acum, deci nu vreau să spun că este meritul cuiva în mod special, faptul că l-am câștigat este meritul întregii echipe care a participat la acest proiect.
Important este până la urmă că aceste aparate vin la Caransebeș, că vor beneficia pacienții de aici din zonă, vorbim de aproximativ 40% din populația județului, Spitalul Municipal din Caransebeș este al doilea spital ca importanță din Caraș-Severin pentru că se uită acest lucru….Ca să vă fac o comparație ce înseamnă 40 de milioane de lei raportat la bugetul Caransebeșului este cam două treimi din bugetul orașului dintr-un an și înseamnă foarte multă aparatură, 200 de unități de la cele mai mici aparate, cele mai neînsemnate până la cele mai importante, în valoare de peste 2,5 milioane de lei, 3D, 2D, RMN etc”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.
Pe lista întocmită de medicii spitalului sunt: monitoare pentru funcţii vitale, paturi radiotransparente, ventilatoare, defibrilatoare, injectomate independente dar şi aparatură ultraperformantă pentru radiologie.