Angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin continuă protestele
Angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin şi cei ale CAS-urilor din ţară continuă protestele. Serviciul de relaţii cu publicul este întrerupt pe o perioadă nedeterminată dar angajaţii CAS vor rezolva în continuare urgenţele. Din păcate în unele judeţe au apărut probleme în procesarea şi plata concediilor medicale.
Articol editat de Daiana Rosca, 8 noiembrie 2023, 19:31 / actualizat: 9 noiembrie 2023, 18:21
Reprezentanţii sindicali reclamă nivelul salariilor care nu au mai fost majorate din 2018. Un consilier superior al CJAS cu 20 de ani vechime câştigă mai puţin decât un infirmier a declarat pentru radio Reşiţa preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Casele de Asigurări de Sănaătate din România, Dan Anghel:
„Am avut o primă rundă de discuții neoficiale, toată lumea ne promite că se va rezolva problema dar nu s-a specificat când, în concluzie protestăm împotriva politicii de dispreț a Guvernului și a Parlamentului la adresa salariaților din Casa Națională de Sănătate și Casele de Asigurări de Sănătate. Nu este posibil ca la un buget de 50 de miliarde cât are Casa Națională de Asigurări de Sănătate, angajații să fie plătiți cu salarii între 3.500 şi 4.400 de lei, este o bătaie de joc.
De la ora 9.00 la 16.00 suntem în protest, deci practic oamenii în această perioadă nu pot veni la ghișeul casei dar urgențele le rezolvăm lăuzele, oxigenul toate urgențele le rezolvăm că nu putem să ne batem joc de oameni.
Nu este posibil ca la 6 milioane de concedii medicale cât avem noi în momentul de față de rezolvat să lucreze doar 80 şi ceva de oameni, la salariile astea credeți-mă nivelul de muncă și supraîncărcarea cu responsabilități a personalului rămas nu este mare ci e infernală!”
Şi sistemul SIUI, al cardului naţional de sănătate s-a blocat din nou, astfel că medicii şi farmaciştii sunt nevoiţi să rezolve toate solicitările pacienţilor în modul offline.
Vă reamintim că reprezentanţii sindicali reclamă nivelul salariilor care nu au mai fost majorate din 2018. Un consilier superior al CJAS cu 20 de ani vechime câştigă mai puţin decât un infirmier, a mai declarat pentru Radio Reşiţa preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Casele de Asigurări de Sãnãtate din România, Dan Anghel.