Angajaţi ai spitalelor din Reşiţa şi Caransebeş au protestat în faţa unităţilor medicale
„Solicitările noastre ar fi: indexarea veniturilor cu inflația, actualizarea sporurilor de tură la salariul de bază actual, în plată, la fel și plățile orelor suplimentare și a gărzilor să se facă raportat la salariu de plată actual.
Articol editat de Casandra Silitra, 29 februarie 2024, 13:16 / actualizat: 29 februarie 2024, 21:45
Guvernanții, până acum, nu doresc să pună în aplicare legea pe care ei au dat-o, de asta, protestele noastre nu încetează.
Va urma un miting în 11 martie, de amploare mare, în București, după care, dacă nici atunci nu vom primi un răspuns, se va intra, probabil, în grevă generală în sistemul sanitar, ceea ce nu ne dorim și sperăm să nu se ajungă acolo.
Cei care sunt înscriși pe listele pentru participare la greva generală, în timpul grevei, o oră două pe zi, nu vor presta servicii. Asta nu înseamnă că vor lăsa pacienții se moară. Va fi minimul de personal care să asigure continuitatea muncii în cadrul unității medicale, iar pe toată perioada cât angajații vor fi în grevă, aceştia nu vor fi plătiți.
Pentru că este un protest de amploare națională, așteptăm guvernanții să cheme la negocieri federațiile din sănătate și să pună în aplicare legea,” a declarat pentru postul nostru de radio, liderul Sindicatului Solidarităţii Sanitare, Marius Posipal.
Şi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au protestat în faţa unităţii medicale.