An şcolar nou la cea mai veche unitate de învăţământ din Reşiţa – Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz”
Clopoţelul a sunat luni, 9 septembrie, din nou şi la cea mai veche şcoală din Reşiţa, Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” pentru 900 de elevi.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 9 septembrie 2024, 17:00 / actualizat: 9 septembrie 2024, 20:57
Bastilia şi-a deschis porţile pentru cei mai mici dintre elevi, care au păşit timizi într-o lume nouă, curtea şcolii şi bineînţeles clasele, frumos aranjate, dar şi pentru cei mari, atât elevii de liceu, cât şi părinţi, bunici cu toţii plini de speranţă, vise, idealuri şi asta pentru că la cea mai veche şcoală din Reşiţa, fiecare elev contează, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul unităţii de învăţământ, prof. Viorica Gârtoi:
Am stat de vorbă şi cu unii dintre elevii reveniţi la şcoală după o vacanţă relativ scurtă, spun ei, pentru alţii acest început este o nouă provocare, iar măsurile introduse li se par binevenite, dar puţin exagerate:
Am aflat şi părerea părinţilor faţă de noile modificări din statutul elevului. Aceştia le găsesc binevenite:
Prezenţi la festivitatea de deschidere au fost directorul unităţii de învăţământ, prof. Viorica Gârtoi şi adjunctul prof. Sonia Maria Chwoika, precum şi prof. Lucian Miclău – inspector şcolar general, care a dat asigurări că toate şcolile din judeţ au început cu bine noul an şcolar, prof. Ionuţ Gârtoi – director CCD Reşiţa, Christian Paul Chioncel – vicepreşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, părintele ortodox Cristian Rădulescu, părintele romano-catolic Ovidiu Virag, fostul comandant al pompierilor cărăşeni – colonel în rezervă Ilarie Buşe, absolvent al unităţii de învăţământ, dar şi invitaţi din partea poliţiei şi a pompierilor. Fiecare din ei au ţinut un scurt discurs de început de an şcolar, iar preacucernicii părinţi au rostit rugăciunile de rigoare.
Amintim că, în Caraş-Severin, în limba germană la cea mai veche unitate de învăţământ, Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa, din clasa 0 şi până în cea de-a 12-a, în anul şcolar 2024-2025 studiază peste 200 de elevi din totalul de 900, respectiv la Caransebeş alţi 120 la Colegiul Naţional „Corneliu Diaconovici-Loga”.