Alte două contracte de finanțare prin PNRR câștigate pentru dezvoltarea infrastructurii Universității de Vest din Timișoara
Ministerul Educației a anunțat finalizarea procesului de evaluare tehnică și financiară în cadrul a două apeluri de proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vizând modernizarea și dezvoltarea infrastructurii universitare. În cadrul celor două etape de evaluări, proiectele de finanțare depuse de UVT au fost evaluate cu punctaje de calificare.
Articol editat de Valentina Adam, 2 noiembrie 2024, 09:25
Primul proiect, „Modernizarea și eficientizarea energetică a căminelor studențești și a sălilor de sport ale Universității de Vest din Timișoara”, vizează modernizarea a trei cămine studențești (căminul de pe str. Renașterii, căminul Facultății de Drept și căminul de pe str. Camelia) și a două săli de sport (Pârvan 4 și Popa Șapcă 5) ale Universității de Vest din Timișoara, în vederea asigurării unei infrastructuri de calitate pentru participarea studenților la un proces educațional modern și incluziv. Investiția totală este de 48.664.664,19 lei, din care 43.527.364,21 lei valoare totală eligibilă PNRR (inclusiv TVA).
Acest proiect a fost înscris în cadrul apelului de proiecte: PNRR/2024/C15/MEDU/I17/ „Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil”- apel II, Pilonul VI. Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, Reforma R6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar, Investiția 17. Asigurarea infrastructurii universitare (cămine, cantine, spații de recreere).
Al doilea proiect, „Viitorul studenților: Cămine smart și sustenabile”, se concentrează pe creșterea numărului de locuri de cazare prin construirea unei infrastructuri universitare – cămin studențesc modern amenajat care să ofere 162 locuri de cazare pentru studenții Universității de Vest din Timișoara, cu situare în periurbanul Timișoarei (localitatea Ghiroda). Dimensiunea socială/incluzivă a proiectului este cuprinsă în prin asigurarea a cel puțin 65 de locuri de cazare în acest viitor cămin studențesc (40% din totalul de 162 locuri de cazare) pentru studenții care provin din medii defavorizate. Valoarea investiției este de 52.958.278,78 lei, din care 47.235.636,22 lei finanțare eligibilă (inclusiv TVA).
Acest proiect a fost înscris în cadrul apelului de proiecte PNRR/2024/C15/MEDU/I17/„Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului”- apel II, Pilonul VI. Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, Reforma R6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar, Investiția 17. Asigurarea infrastructurii universitare (cămine, cantine, spații de recreere).
„Centrul universitar timișorean se va dezvolta și va ajunge cu infrastructura de cazare și sport a Universității de Vest din Timișoara la standarde actuale de nivel european. După ce UVT a câștigat, în vara acestui an, alte două finanțări pentru proiecte de infrastructură universitară, care totalizează peste 80 de milioane lei, iată că a venit momentul să anunțăm că încă două proiecte de finanțare au fost câștigate, astfel că cele patru proiecte finanțate pentru căminele și utilitățile sportive din UVT vor beneficia de un aport investițional public de peste 180 milioane lei, important pentru dezvoltarea orașului, pentru viitorul său universitar și pentru creșterea metropolitană a Timișoarei în următorii ani,” a declarat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.