Alocaţia de susţinere a familiei, nu mai este condiţionată de plata impozitelor
Articol editat de Mirabela Afronie, 27 aprilie 2017, 18:05
Dacă până acum, beneficiarii alocaţiei de susţinere a familiei se trezeau că banii au fost opriţi şi dirijaţi către diferite instituţii pentru plata taxelor sau impozitelor restante, noua lege vine în ajutorul lor. Actul normativ stabileşte că alocaţiile vor fi reluate din oficiu pentru familiile cărora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada în care aceasta a fost suspendată.
Cetăţenii au păreri împărţite în ceea ce priveşte această nouă lege:
„Bine fac, părinţii trebuie să aibă o susţinere financiară în momentul în care au un copil. Poate cu acei bani îşi plătesc dările la stat.”
„Foarte bine, pentru copii nu trebuie să se oprească plata indemnizaţiilor, copiii trebuie să beneficieze de toate drepturile lor.”
„Când vor să primească şi nu au plătit nimic, se adună. Eu ştiu câteva familii de etnie rromă care nu plătesc nici un fel de taxă, au şi amenzi. Chiar aşa, să nu plăteşti deloc, să fii indiferent, nu mi se pare bine.”
„Eu, care sunt cu taxele şi impozitele la zi, ori am avut ori nu, le-am plătit. Nu să le dea lor, care nu au plătit şi eu care am plătit taxele şi impozitele, de ce beneficiez?”
Conform legii aprobate, acordarea alocaţiei are ca scop asigurarea unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor.Familiile care întreţin copii de vârstă şcolară, beneficiază de alocaţie doar în condiţiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învăţământ.
La finalul anului trecut, în Caraş-Severin, beneficiau de alocaţie de susţinere 2583 de persoane. Conform datelor primite de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin, în martie, anul acesta, numărul a mai crescut cu 2 beneficiari.
(Claudiu Pamfil)