Administraţia judeţului Timiş şi mediul de afaceri vor fabrică de conserve de peşte autohtonă
Articol editat de Mirabela Afronie, 20 august 2013, 06:40 / actualizat: 20 august 2013, 15:00
Administraţia din Timiş şi reprezentanţi ai mediului de afaceri local se pregătesc să deschidă prima fabrică de conserve de peşte din judeţ. Declaraţia a fost făcută de Marian Vasile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Banii urmează să fie asiguraţi din fonduri structurale, ţinând cont că în zonă există mai multe ferme piscicole care produc deja diverse preparate şi semipreparate din peşte. În Timiş funcţionează patru ferme de crescătorie intensivă a sturionilor. „Margareta” este staţia complexă de probe tehnologice, iar până la finele anului mai intră în funcţiune alte două, care produc conform planului de afaceri şi al cifrei de afaceri; toate sunt private. Celelalte ferme piscicole sunt la Giarmata, la Herneacova şi la Fârdea. Până la finele anului va intra pe producţie şi ferma de sturioni de la Jimbolia.
Sursa: Agerpres