91 de ani de protecţie civilă în România!
În centrul civic din Reșița a fost organizat, miercuri, un ceremonial la care au luat parte pompieri militari și civili pentru sărbători 91 de ani de la legiferarea Protecţiei Civile în România.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 28 februarie 2024, 14:17 / actualizat: 29 februarie 2024, 7:51
Ceremonialul a debutat cu intonarea Imnului Național al României, o slujbă religioasă și prezentarea semnificației Zilei Protecţiei Civile.
Festivitatea a continuat cu avansarea în gradul militar următor, înainte de termen, a șase pompieri militari, (doi ofițeri și 4 subofițeri) care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă.
La ceremonie au fost prezenți și au rostit discursuri prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.
Ioan Dragomir:
Romeo Dunca:
Ioan Popa:
La eveniment au asistat comandanții structurilor MAI și MApN, șefii instituțiilor cu care ISU colaborează pentru gestionarea situațiilor de urgență, alături de cadre militare în rezervă care și-au adus contribuția în gestionarea situațiilor de urgență.
De asemenea, inspectorul șef, lt col Ionel Tilca, a transmis mesajul Inspectorului general al IGSU și a adresat mulţumiri întregului colectiv, asigurându-i pe cei prezenți că, indiferent de provocări, pompierii cărășenisunt pregătiți pentru a gestiona orice situație de urgență, fiind mereu în sprijinul semenilor aflați la nevoie.
În fiecare an, la data de 28 februarie, este marcată Ziua Protecţiei Civile în România. Protecţia Civilă a apărut ca urmare a necesităţii protejării vieții oamenilor și bunurilor acestora în fața manifestărilor provocate de forțele naturii și de conflictele armate.