190 de tone de miere pentru grădiniţele şi şcolile din Caraş-Severin
Dincolo de aportul nutritiv mierea este un suport direct pentru sănătatea copiilor, a mai spus Liviu Munteanu. (Hardy Cvoica)
Articol editat de Gerhard Chwoika, 27 noiembrie 2018, 11:15 / actualizat: 27 noiembrie 2018, 13:19
În Caraş-Severin programul mierea în şcoli, care urmează să fie dezvoltat de la 1 ianuarie 2019 aşteaptă undă verde de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În cadrul proiectului fiecare preşcolar şi elev din ciclul primar din învăţământul de stat, privat şi confesional va primi, lunar, un borcan de miere de 350 grame. Aceasta va fi ambalată într-un ambalaj cu capac verde, marcat cu hologramă, care va certifica înalta calitate a produsului, provenit exclusiv din stupinele autorizate. Apicultorii cărăşeni atestaţi sunt pregătiţi să ofere elevilor miere de calitate, a declarat pentru Radio Reşiţa Liviu Munteanu – consilier superior în cadrul Direcţiei agricole cărăşene. Conform acestuia, 190 de tone de miere au fost obţinute anul acesta la nivelul judeţului, cantitate care poate asigura fără probleme necesarul elevilor din învăţământul primar atunci când se va da undă verde programului.
„La nivelul judeţului Caraş-Severin s-au obţinut 190 de tone de miere de la peste 21.000 de familii de albine. În acest moment avem o cantitate mare de miere care poate asigura la o adică în cazul aplicării procedurilor de acordare a suplimentului de miere în şcoli, o miere de bună calitate obţinută în Caraş-Severin, un judeţ cu specific montan şi cu tradiţie în apicultură. Avem autorizaţi doi crescători de albine care produc miere locală cu care apicultorii noştri pot să fie prezenţi în şcolile judeţului.”
Dincolo de aportul nutritiv mierea este un suport direct pentru sănătatea copiilor, a mai spus Liviu Munteanu. (Hardy Cvoica)