Atenţie: produse expirate în unităţile de alimentaţie publică din Caraş-Severin
Articol editat de Radio Resita, 26 aprilie 2016, 15:00 / actualizat: 27 aprilie 2016, 6:32
Aceştia au efectuat peste 80 de controale de verificare privind modul de respectare a prevederilor legale privind etichetarea, depozitarea şi modul de comercializare a alimentelor uşor perisabile din punct de vedere microbiologic în unităţile de alimentaţie publică şi unităţile de comercializare cu amănuntul din judeţ.
Amenzile au fost aplicate în special pentru că firmele nu aveau specificate în lista de meniu preţurile şi gramajele la preparatele culinare, nu aveau specificaţi factorii alergeni conţinuţi de preparatele culinare sau utilizau în blocul alimentar materii prime la care elementele de identificare şi caracterizare nu erau complete. Inspectorii OJPC au luat măsura distrugerii a peste 100 de kilograme de produse cu data de valabilitate depăşită şi au oprit de la comercializare alte 17 kilograme de produse cu deficienţe de etichetare.(Daniela Tudor)