12 şcoli din Caraş-Severin folosesc catalogul electronic în anul şcolar 2023-2024
Puțin peste 1.150 de școli folosesc un catalog electronic în anul școlar 2023-2024, în locul celui clasic, pe hârtie, potrivit ordinului ministrului Educației publicat de minister pe edu.ro.
Articol editat de Casandra Silitra, 19 septembrie 2023, 14:41
Sunt cu 414 mai multe școli decât cele care au renunțat la catalogul clasic în septembrie 2022.
În judeţul Caraş-Severin, 12 unităţi de învăţământ au optat, în anul şcolar 2023-2024 pentru catalogul digital.
Este vorba despre Colegiul Naţional Traian Lalescu din Resita, Colegiile Naţionale C.D Loga si Traian Doda din Caransebeş, Liceul Teoretic Tata Oancea din Bocşa, Şcoala Gimazială Constantin Daicoviciu, Şcoala Gimnazială Domaşnea, Şcoala Gimnazială Gheorge Frăţilă din Glimboca, Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă, Liceul Teoretic Genereal Dragalina din Oravita, Liceul Bănăţran şi Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Oţelu Roşu şi Şcoala Gimnazială Romulus Fabian din Vărădia.
Conform directorului Colegiului Naţional Traian Lalescu din Reşiţa, catalogul online a adus şi o serie de beneficii.
„Începând cu anul școlar trecut noi am implementat catalogul electronic folosind o platformă informatică a unui furnizor. A fost un avantaj pentru noi pentru că pe lângă faptul că am scăpat de hârtii, catalogul prezintă și o serie de avantaje cum ar fi, cel mai important din punctul meu de vedere, o transparență și o ușurință în comunicarea cu părinții elevilor.
Părinții elevilor au conturi și elevii au conturi identificate prin username și parolă cu care pot accesa în orice moment catalogul electronic și să vadă situația la zi a elevului în ceea ce privește notele şi absențele.
De asemenea catalogul electronic a oferit posibilitatea ca pentru fiecare elev să fie făcute observații de genul: o steluță dacă a dat un răspuns bun dar nu i s-a pus notă, un minus dacă nu a făcut ceva cum trebuie, deci a fost vorba despre o evaluare pe parcurs mult mai facilă pentru cadrele didactice.
Bineînțeles nu este de neglijat nici faptul că profesorul a avut tot timpul posibilitatea să acceseze la rândul său toate clasele şi să vadă situația.
Erau şi situații statistice pe care catalogul le făcea în mod automat deci au fost o serie de avantaje care ne-au determinat ca și în acest an școlar să continuăm să folosim catalogul electronic”, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul Colegiului Naţional Traian Lalescu din Reşiţa, Adrian Doxan.
Ordinul de ministru care aprobă lista școlilor pilot în anul școlar 2023-2024:
Școlile au putut să intre în programul-pilot de implementare a unui catalog electronic după ce au adresat cereri către Ministerul Educației prin Inspectoratele Școlare Județene, până la termenul prelungit de 21 iulie.