Incendiu puternic la Reşiţa: O casă distrusă de flăcări, iar un bărbat a fost transportat la spital
Un incendiu puternic a avut loc pe strada Banaduc din Reșița, când o locuință a fost cuprinsă de flăcări, punând în pericol și casele învecinate, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă SEMENIC.

Articol editat de Mirabela Afronie, 29 aprilie 2025, 09:16
În această dimineață, în jurul orei 05:00, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință situată pe strada Banaduc.
La fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 70 mp, existând pericolul extinderii flăcărilor la două case învecinate.
Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane de sex masculin, în vârstă de 68 de ani, care prezenta stare de rău în urma intoxicației cu fum, aceasta fiind ulterior transportată la spital. O altă persoană a fost evacuată în siguranță, fără a necesita îngrijiri medicale.
Din nefericire, locuința – compusă din trei încăperi – și bunurile din interior au fost distruse în totalitate. Pompierii au acționat timp de aproximativ două ore, reușind să salveze din calea flăcărilor cele două case aflate în imediata apropiere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.
Cum putem preveni incendiile în locuințe?
Deși pompierii au reușit să stingă flăcările și să evite o tragedie mai mare, prevenirea este cheia pentru a proteja viața și bunurile noastre. Iată câteva măsuri simple, dar eficiente, care pot reduce riscul de incendiu:
✔ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice și nu lăsați în funcțiune, nesupravegheate, aparatele electrice;
✔nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
✔ la suplimentarea receptoarelor, asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
✔ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
✔ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
✔ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
✔ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.