Autoritățile sunt cu ochii pe rezerva de apă din Caraș-Severin
Rezerva de apă din lacurile de acumulare din Banatul montan este redusă. Cu toate acestea, nu există riscuri de alimentare a orașelor din Caraș-Severin.

Articol editat de Sebastian Dragomir, 22 aprilie 2025, 11:39
Barajele din Semenic au un grad de umplere destul de redus. Asta nu a afectat alimentarea cu apă a Reșiței, susține președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu. El le-a solicitat celor de la TMK Hydroenergy Power să reducă uzinarea până la refacerea stocurilor de apă.
„Probleme cu alimentarea cu apă a Reșiței nu există, dacă vă referiți la lacurile de acumulare. Nu au existat, am discutat cu oficialii societății care exploatează și uzinează apa din aceste lacuri. Le-am explicat că o astfel de situație nu mai este de dorit pentru județul Caraș-Severin. Din fericire, acum și nivelul apei din lacuri a crescut pentru că au redus producerea de energie electrică.”
Au fost făcute noi foraje sau noi captări
Și pentru celelalte localități din județ au fost găsite soluții, afirmă directorul societății AquaCaraș, Gheorghe Filipescu.
„Rezerva de apă scăzută ne afectează pe toți, dar căutăm variante. La Moldova Nouă am construit pe banii noștri trei foraje și am rezolvat problema. La Teregova schimbăm soluția de apă din foraje, cu o aducțiune. La Oțelul Roșu am construit șase foraje. Acumularea Zervești (cea care alimentează Caransebeșul) se prezintă bine. Singura problemă pe care o avem aici este pârâul Dalci. Va trebui să-l modernizăm pe cheltuiala societății AquaCaraș”.
Pârâul Dalci creează o turbiditate prea mare în polderul de la Zervești. El trebuie îndiguit și decolmatat, a mai spus Gheorghe Filipescu. La rândul său, președintele Silviu Hurduzeu susține că turbiditatea este determinată și de exploatările forestiere din zonă.
Urmărește-ne și pe Google News
Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro