Romanian Roots la Sala Radio
Sub sugestivul titlul Romanian Roots – Rădăcini româneşti, concertul-eveniment propune publicului un parcurs al spiritualităţii româneşti oglindite în muzica corală. Veţi asculta cântece situate la graniţa între folclorul nostru, tradiţia sacră bizantină şi creaţia contemporană: melodii de joc sau doine din Maramureş, imnuri de esenţă bizantină sau cântece ale compozitorilor noştri contemporani.
Articol editat de Mirabela Afronie, 23 aprilie 2014, 20:22
Finalul lunii aprilie vă aduce o atmosferă ce oglindeşte puritatea vocilor de copii graţie concertului oferit de Corul De Copii Radio – sâmbătă, 26 aprilie (ora 19:00), la Sala Radio. Conduşi de Voicu Popescu (corepetitor Magdalena Faur), micii muzicieni vă oferă de această dată un eveniment cu totul deosebit.
Sub sugestivul titlul Romanian Roots – Rădăcini româneşti, concertul-eveniment propune publicului un parcurs al spiritualităţii româneşti oglindite în muzica corală. Veţi asculta cântece situate la graniţa între folclorul nostru, tradiţia sacră bizantină şi creaţia contemporană: melodii de joc sau doine din Maramureş, imnuri de esenţă bizantină sau cântece ale compozitorilor noştri contemporani.
Prin acest concert Corul de Copii Radio revine, după incursiuni în repertorii internaţionale, la repertoriul său peren, cel care defineşte spiritualitatea şi tradiţia românească. Deja „probat” pe scene din străinătate, Romanian Roots este un proiect în care muzica, gestul şi imaginea se unesc pentru a dărui spectatorului bucuria întâlnirii cu folclorul autentic, cu lucrări ritualice sau venite din universul plin de imaginaţie al copiilor.
“Romanian Roots este un spectacol-concert plin de culoare, bucurie, emoţie şi energie” – declară, despre evenimenţ dirijorul Voicu Popescu.
Mai mult decât un concerţ Romanian Roots este un adevărat spectacol multimedia, pentru că sonorităţii deosebite a corului i se alătură o serie de proiecţii video ce îmbină peisaje din România cu secvenţe din evenimentele Corului de Copii Radio, efecte sonore tradiţional româneşti, de la bucium la clopot şi toacă (realizate de George Marcu), toate completate de interpretarea copiilor şi elementele de recuzită pentru a simboliza aspecte esenţiale din cultura română. Regia de mişcare este semnată de Mihai Lungeanu.
O parte emoţionantă a serii va fi reprezentată de momentul comemorativ pe care Corul de Copii Radio îl va dedica celor două artiste recent dispărute dintre noi şi care au marcat o lungă perioadă de timp evoluţia ansamblului: Eugenia Văcărescu – dirijoare a corului şi pianista Camelia Chiţibea – corepetitoarea care a acompaniat la pian cu multă dăruire toate repetiţiile şi concertele ansamblului.
Un reper peste hotare al muzicii noastre, prin cele peste 50 de participări la festivaluri şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA şi Canada, Corul de Copii Radio a obţinut preţioase distincţii şi a primit în 2004 titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.
Proiectul Romanian Roots a fost prezentat la Simpozionul Mondial de Muzică Corală, organizat la Copenhaga de Federaţia Internaţională a Muzicii Corale (2008), în cadrul Zilelor Europene Neudrossenfeld – Germania, la Festivalul Let the Future Sing – Suedia şi la International Thracian Choir Festival – Bulgaria (2009).
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.
Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.
Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia Radio România – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bd. Eroilor, Calea Plevnei, Bd. Dinicu Golescu – autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.