Direcţia Silvică Caraş-Severin are o nouă conducere!
Direcţia Silvică Caraş-Severin are o nouă conducere! Florin Rădulescu a preluat, începând de miercuri, 2 aprilie, funcția de director.

Articol editat de Casandra Silitra, 3 aprilie 2025, 10:23 / actualizat: 3 aprilie 2025, 12:30
Florin Rădulescu a preluat, începând de miercuri, 2 aprilie, funcția de director al Direcției Silvice Caraș – Severin. Evenimentul a avut loc în prezența directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Marius – Dan Sîluiescu, precum și a colegilor din cadrul direcției.
Experiență solidă în domeniul silviculturii
Cu o experiență de 26 de ani în silvicultură, Florin Rădulescu a absolvit în anul 1999 cursurile Facultății de Silvicultură din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Acesta a activat în cadrul direcțiilor silvice Giurgiu, Dâmbovița și Ilfov.
Din anul 2005, Rădulescu a lucrat în centrala Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Acesta a avut responsabilități în cadrul compartimentelor fond forestier și comercial.
Demiteri la Direcţiile Silvice
Numirea lui Florin Rădulescu în funcţia de director al Direcţiei Silvice Caraş-Severin vine ca urmare a demiterii fostului director, Ion Tabugan.
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat pe pagina de socializare, măsuri drastice în cadrul reformei Romsilva. Trei directori de Direcții Silvice din Caraș-Severin, Arad și Maramureș au fost demiși în urma unei evaluări stricte a performanței. De asemenea, 39 de persoane cu funcții de conducere din mai multe Direcții Silvice și de la Complexul Hotelier Silva au fost sancționate.
Demiterea a fost făcută de către directorul general al Romsilva. Deciziile au venit în urma evaluării anuale a performanței, care a arătat că aceștia nu și-au îndeplinit indicatorii de performanță.
Misiunea Direcției Silvice Caraș – Severin
Direcția Silvică Caraș – Severin este o structură a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Direcţia are un rol esențial în protejarea și administrarea patrimoniului forestier. Prin cele 17 ocoale silvice din subordine, aceasta administrează aproximativ 325.000 de hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului.