Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură
Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase, perfecte pentru această ocazie, care îmbină gusturile autentice cu o notă de rafinament.

Articol editat de Radio Resita, 16 februarie 2025, 10:34
Supă de fasole albă – Un început cald și aromat
Ingrediente:
- 1 ½ cană fasole albă fiartă (din conservă, scursă și clătită)
- 5 cartofi mari tocați
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă albă mare, tocată
- 4 căței de usturoi, tocați
- 4 căni bulion de legume
- ½ linguriță muștar de Dijon
- 1 lingură suc proaspăt de lămâie
- 1 lingură oțet de vin alb
- ¼ linguriță boia afumată
- Sare de mare și piper negru proaspăt măcinat
- Iaurt grecesc și brânză Cheddar rasă pentru servire.
Mod de preparare:
- Încingeți 2 linguri de ulei de măsline într-o oală mare, căliți ceapa cu sare și piper până devine aurie.
- Adăugați usturoiul și gătiți 2 minute. Turnați oțetul de vin alb, bulionul, cartofii și fasolea albă. Fierbeți la foc mic timp de 30 de minute.
- Răciți ușor supa, pasați jumătate din compoziție într-un blender cu restul uleiului, muștarul, zeama de lămâie și boiaua.
- Combinați piureul cu restul de supă, zdrobiți cartofii cu o presă și asezonați după gust. Serviți cu iaurt grecesc și Cheddar ras.
Mușchi de vită cu varză – Felul principal al mesei de sărbătoare
Ingrediente:
- 1 piept de vită
- 10 cartofi roșii mici
- 5 morcovi medii
- 1 varză mare
- Condimentele preferate.
Mod de preparare:
- Puneți carnea de vită într-o oală grea sau un cuptor olandez, acoperiți cu apă și adăugați condimente. Fierbeți la foc mic timp de 2 ore.
- Tăiați cartofii în jumătăți, morcovii în bucăți și tocați varza.
- Adăugați cartofii și morcovii peste carne, gătiți încă 10 minute, apoi adăugați varza și fierbeți încă 15-20 de minute.
- Scoateți carnea, lăsați-o să se odihnească 15 minute, apoi feliați-o. Serviți cu legumele și bulionul din oală.
Ruladă de ciocolată și zmeură – Desertul perfect pentru finalul mesei
Ingrediente:
- 100 g ciocolată neagră (minim 60% cacao)
- 4 ouă medii
- 150 g zahăr tos
Pentru umplutură:
- 300 ml smântână de frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 225 g zmeură proaspătă
- Zahăr pudră și cacao pentru decor.
Mod de preparare:
- Topiți ciocolata la bain-marie. Separat, bateți albușurile până formează vârfuri moi.
- Într-un castron, amestecați gălbenușurile cu zahărul până devin pufoase, apoi combinați cu ciocolata topită și albușurile bătute.
- Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți 20-25 de minute la 180°C.
- Transferați blatul pe o hârtie presărată cu zahăr, acoperiți cu un prosop umed și lăsați să se răcească.
- Bateți frișca cu zahărul pudră, întindeți-o peste blat, presărați zmeura și rulați cu grijă. Pudrați cu zahăr și cacao înainte de servire.
Prânzul de duminică devine o ocazie specială pentru a petrece timp alături de cei dragi. Cu aceste rețete de supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură, veți transforma masa într-o sărbătoare a gustului și a familiei.
Daniel Babun
(realfood-tesco-com)
Urmărește-ne și pe Google News
Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro