Premieră în Caraș-Severin: Caravana Națională a Reciclării Creative ajunge la Reșița
Vineri, 7 februarie 2025, la Reșița va avea loc, în premieră, o întâlnire în cadrul proiectului național Caravana Națională a Reciclării, ajuns la cea de-a treia ediție. Evenimentul se va desfășura în Sala Lira, în intervalul 10:00 – 14:00, reunind echipele participante din unitățile de învățământ ale județului. Proiectul este derulat sub egida Asociației PlayOut și are drept scop promovarea sustenabilității și reciclării creative în școli.
25 de unități școlare din județ, implicate în proiect
![Premieră în Caraș-Severin: Caravana Națională a Reciclării Creative ajunge la Reșița Premieră în Caraș-Severin: Caravana Națională a Reciclării Creative ajunge la Reșița](https://www.radioresita.ro/wp-content/uploads/2024/05/reciclare-850x479.jpg)
Articol editat de Jurchescu Adrian, 6 februarie 2025, 18:38
25 de unități școlare din județ, implicate în proiect
La nivelul județului Caraș-Severin, participă 25 de unități de învățământ – 10 din mediul rural și 15 din mediul urban. În cadrul proiectului Caravana Națională a Reciclării, participanții și specialiștii Asociației PlayOut vor discuta despre importanța reciclării. Dar și despre modalitățile corecte de colectare și reutilizare a materialelor reciclate, precum și despre crearea unor zone speciale de reciclare în școli, a spus Terciu Manuela, inspector școlar.
„Această nevoie de realizare a reciclării, având în vedere creșterea consumerismului în rândul populației, este cu prioritate în mediul urban, însă nici mediul rural nu trebuie să neglijeze acest aspect. Este foarte important să dezvoltăm copiilor astfel de competențe încă de la cele mai fragede vârste, iar faptul că avem și unități de învățământ preșcolar implicate, ne demonstrează că proiectul are un impact real”.
Fiecare unitate de învățământ înscrisă în proiect va implementa cinci tipuri de zone de reciclare și recreere. La finalul proiectului, toate școlile participante vor intra într-un proces de jurizare, iar cele mai bune inițiative vor fi premiate. Marele premiu constă într-o tabără de animație și creativitate de patru zile, alături de alte premii speciale stabilite prin regulament. Proiectul își propune să creeze un impact de durată, iar organizatorii speră ca rezultatele să servească drept exemplu și pentru alte unități de învățământ din județ și din țară.
Urmărește-ne și pe Google News
Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro.