Investiții în echipamente medicale moderne la Spitalul Județean de Urgență Reșița
Investiții în echipamente medicale moderne la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Valoarea depăşeşte 22 de milioane de lei.
Articol editat de Casandra Silitra, 15 ianuarie 2025, 17:33
Spitalul Județean de Urgență Reșița face pași importanți în modernizarea infrastructurii medicale, grație a două proiecte majore semnate recent de către Consiliul Județean Caraș-Severin. Aceste proiecte, cu o valoare totală de 22.348.876,4 lei, sunt finanțate prin Programul Sănătate și au ca scop achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație pentru Secția Oncologie și Laboratorul de anatomie patologică.
Echipamente moderne pentru Secția Oncologie
Pentru Secția Oncologie, lista echipamentelor ce vor fi achiziționate include:
- RMN de înaltă performanță
- Mamograf digital cu tomosinteză 3D
- Aparat de radiologie digital mobil cu detector wireless
- Aparat Roentgen Grafie Scopie luminos
Aceste echipamente vor permite diagnosticarea rapidă și precisă a afecțiunilor oncologice, contribuind astfel la creșterea șanselor de succes în tratamentul cancerului.
Dotări avansate pentru Laboratorul de anatomie patologică
În cadrul Laboratorului de anatomie patologică, dotarea va fi semnificativ îmbunătățită prin achiziționarea următoarelor echipamente:
- Microscop performant cu captură video
- Microscop performant cu imunofluorescență
- Microscop cu cap dublu pentru utilizare concomitentă
- Termostat parafină și criotom automat
- Inscriptor lame de mare capacitate
- Blocotecă și histotecă de mare volum
- Baie de apă pentru histologie
- Microtom și scaner pentru lame
- Sistem automat pentru IHC, ISH, IF și ICC
Aceste investiții vor permite realizarea unor analize detaliate și precise în timp record, contribuind la stabilirea unor diagnostice exacte.
Declarația președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin
„Spitalul Județean de Urgență Reșița se confruntă cu provocări majore pentru că diagnostice precise și rapide nu mai pot fi stabilite doar folosind tehnici convenționale. Cu noile echipamente, de ultimă generație, rezultatele vor fi mai exacte și vor fi stabilite într-un interval de timp mult mai scurt, astfel încât pacienții vor avea șansa să primească rapid diagnosticul corect și, implicit, tratamentul cel mai bun”, a declarat președintele Silviu Hurduzeu.