Ascultă Radio România Reșița Live

Biscuiți Bussola din Burano

Burano este o insula care face parte din Italia fiind în laguna Veneției. Este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute insule, situată la 7 km nord de Veneția. Insula este o bogăție din patrimoniul Veneției. Atrage o mulțime de turiști în orice sezon prin renumele pe care și l-a format de-a lungul timpului, care constă în tradiția foarte veche, de sute de ani prin explozia de culori cu care sunt zugrăvite casele și prin aerul boem și atmosfera calmă și liniștită.
Insula nu este mare, dar are o istorie veche, existând dovezi  încă de pe vremea romanilor.
Denumirea insulei se presupune că vine de la primii locuitori din insula, familia Buriana. Bărbații se ocupau cu pescuitul, iar femeile erau pricepute în lucrarea manuală a  dantelelor, pe care le vindeau, asigurând traiul zilnic pentru familie.
Încorporat în pitorescul insulei Burano, cunoscut pentru clădirile sale colorate şi canalele fermecătoare, se află o scenă culinară la fel de vibrantă şi diversă ca şi împrejurimile sale. Unul dintre punctele de atracție ale explorării deliciilor locale din Burano este să te răsfeți cu prăjituri și dulciuri unice.
Tradițiile culinare ale Burano reflectă o istorie bogată a rețetelor de familie și a devotamentului pentru sursele locale de ingrediente. De la bucătăriile Nonnelor (bunicile) la localurile de dining moderne, mâncarea din Burano îmbrățișează căldura și tradiția locuitorilor săi. Nonnele din Burano se mândresc cu transmiterea rețetelor din generație în generație, asigurându-se că fiecare fel de mâncare păstrează aromele autentice și tehnicile rafinate în timp.

Biscuiți Bussola din Burano

Articol editat de Radio Resita, 23 decembrie 2024, 05:30 / actualizat: 23 decembrie 2024, 10:35

Biscuiți Bussola din Burano vă propun din această minunăție de insulă italiană.

Vine și sărbătoarea Crăciunului și biscuiții merg foarte bine la masă pentru copii, pentru cei ai casei și pentru invitați.

Se utilizează la preparare:
– un pachet de unt rece, tăiat în bucăți
– două căni de făină tip 650
– o jumătate de cană zahăr tos
– 4 gălbenușuri de ouă mari la temperatura camerei și ușor bătute
– o linguriță și jumătate de extract de vanilie
– o linguriță de coajă de lămâie rasă fin.

Într-un bol, amestecați făina și zahărul.
Folosiți un tăietor de patiserie sau o furculiță pentru a tăia untul în amestecul de făină până se fărâmițiază.
Într-un castron mic, amestecați gălbenușurile de ou, vanilia și coaja de lămâie. Dacă doriți puteți pune și o linguriță de scorțișoară pentru a simți mai intens aroma Crăciunului.
Adăugați gălbenușurile și amestecați până când aluatul devine întins.
Formați un cilindru lung și înfășurați-l bine în folie de plastic.
Dați la frigider pentru cel puțin o oră.

Împărțiți aluatul în jumătate, puneți o jumătate în frigider până când este folosită.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Tăiați jumătate din aluat în 8 până la 10 bucăți egale și rulați fiecare bucată. Modelați într-un S.
Pune-ți fursecurile formate pe hârtie de copt pregătită și dati-le la frigider pentru 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 180-190 de grade Celsius și coaceți fursecurile timp de 13 până la 15 minute sau până când fursecurile încep să se rumenească.
Repetați operația cu cel de-al doilea aluat din frigider.
Se răcesc complet și apoi se păstrează într-un recipient ermetic.
Poftă bună și să aveți parte de Sărbători Minunate!

Daniel Babun

vacantareusita.ro;turisteuropa.ro; italianfoodforever-com)

Prânzul de duminică: supă de conopidă cu bile de brânză, carne de vită Bourguignon și clătite de ciocolată cu kefir
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 15 decembrie 2024, 06:08

Prânzul de duminică: supă de conopidă cu bile de brânză, carne de vită Bourguignon și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de conopidă cu bile de brânză, carne de vită Bourguignon și clătite de ciocolată cu kefir
Orez sicilian de conopidă
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 14 decembrie 2024, 06:03

Orez sicilian de conopidă

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat. Dieta mediteraneană...

Orez sicilian de conopidă
Jeleu de pește
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 13 decembrie 2024, 06:00

Jeleu de pește

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Jeleu de pește
Prânzul de duminică: ciorbă de pui cu brânză topită și șnițel Jaeger în sos și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 8 decembrie 2024, 06:33

Prânzul de duminică: ciorbă de pui cu brânză topită și șnițel Jaeger în sos și smântână

A sta la masă cu familia, duminica, și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: ciorbă de pui cu brânză topită și șnițel Jaeger în sos și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 decembrie 2024, 09:00

Rețetă din bucătăria americană: Saltenas

Așa cum am procedat în fiecare săptămână, marțea  traversăm Atlanticul și ne oprim în America de Nord, America Centrală sau America...

Rețetă din bucătăria americană: Saltenas
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 30 noiembrie 2024, 10:41

Pui copt în sos cremos de spanac

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pui copt în sos cremos de spanac
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 noiembrie 2024, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

A sta la masă cu familia, duminica, și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 07:30

Ribollita toscana cu fasole

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană are o...

Ribollita toscana cu fasole