Lecții de salvamont pentru elevii cărășeni, la „Școala altfel”
Lecții de salvamont pentru elevii cărășeni în „Școala altfel”
Articol editat de Cristina Corocan, 19 decembrie 2024, 11:48 / actualizat: 19 decembrie 2024, 13:59
Peste 100 de copii de la diferite școli din Caransebeș au aflat detalii despre istoria salvamontului în zona Banatului în ”Săptămâna altfel”, după ce au vizitat expoziția de la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș. De asemenea, reprezentanții Serviciului Salvamont au fost prezenți la Liceul Baptist din Reșița, unde au vorbit copiilor despre activitatea acestui serviciu.
” Sebastian Lungu, salvator montan și paramedic, le-au făcut celor mici o demonstrație de intervenție în caz de accident, iar Cristi Brecica, însoțit de cățelușa Vreni, le-au povestit despre ceea ce înseamnă o unitate canină. Suntem bucuroși și încântați să putem vorbi copiilor despre activitatea Salvamont, despre modul în care se desfășoară o acțiune de salvare pe munte. Încercăm să inspirăm atunci când vine vorba despre alegerea unei meserii. Profesia de salvator montan poate deveni un țel, în special pentru copiii care iubesc natura și muntele, pentru copiii care înțeleg devreme cât de important este să-i poți ajuta pe cei aflați în situații dificile. Nu în ultimul rând, le-am vorbit despre reguli, despre conduita pe munte, despre echipament și despre relieful județului nostru”, a spus alpinistul Cornel Galescu, șeful Salvamont Caraș-Severin.
Înființat în 1969, Serviciul Salvamont Caraș-Severin a avut un rol esențial în asigurarea siguranței turiștilor și în intervențiile de salvare din Munții Țarcu, Muntele Mic, Semenic, Munții Poiana Ruscăi, Aninei, Cernei și Munții Almăjului.
sursa foto: Salvamont Caraș-Severin