Ascultă Radio România Reșița Live

Tort sufleu cu piersici

Tortul este desertul central al multor evenimente festive. Pregătirea și decorarea unui tort este întotdeauna un subiect de preocupare specială a cofetarilor. La urma urmei un tort trebuie să fie nu numai delicios, ci și frumos, deoarece este coroana unei seri festive.

Tort sufleu cu piersici

Articol editat de Radio Resita, 19 decembrie 2024, 06:00

Tort sufleu cu piersici
Este un sufleu delicat, piersici suculente și pandișpan de ciocolată dulce. Cred că v-am convins că este un tort grozav. Prin urmare, pregătirea unui tort cu sufleu nu este atât de dificilă pe cât crezi.

Pentru a face prăjitura vom pregăti un aluat simplu fără ouă. Sufleul este, de asemenea, ușor de făcut: luați smântână (cu 15-20% grăsime), zahăr și gelatină. Alege piersici dulci și suculente. Puteți decora tortul sufleu cu piersici finit cu ciocolată rasă sau nuci.
Ingrediente necesare:
– 200 de gr de făină
– 800 de gr de smântână
– 50 de gr de ciocolată
– 30 de gr de gelatina
– 3 linguri de cacao
– un praf de sare
– 300 de gr de zahăr
– 50 de ml de ulei de floarea soarelui
– 250 de ml de apă
– 10 gr de praf de copt
– două linguri de suc de lamaie
– piersici sau nectarine.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Să începem cu aluatul. Se amestecă apa, zahărul, uleiul și sucul de lămâie. Separat se cerne făina, se amestecă împreună cu cacao, se adaugă sare și praful de copt. Se bate totul până la omogenizare.
Se toarnă aluatul în formă și coaceți timp de 30 de minute. Apoi lăsați tortul să se răcească.
Acum puteți face sufleul. Bateți smântâna cu zahărul până se dizolvă complet.
Se hidratează gelatina în 250 ml de apa, se încinge la foc mic până se dizolva complet, dar nu trebuie să fiarbă. Apoi turnați gelatina în smântâna cu zahăr și amestecați.
Spălați piersicile sau nectarinele și tăiați-le felii.
Tăiați partea superioară a blatului la mai puțin de jumătate din grosime.
Puneți tortul înapoi în tavă după ce îl tapetați cu folie termică sau cu hârtie pergament. Așezați piersicile uniform în jurul și înăuntru cercului. Se toarnă sufleul deasupra.
Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider să se întarească. Va dura aproximativ două ore.
Puteți decora tortul de sufleu cu piersici după gust.

Serviți și vă bucurați, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.

Daniel Babun

Foto youtube

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 martie 2025, 06:00

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească

Papricaș de porc cu găluște este o rețetă românească autentică, apreciată pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă. Este...

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 martie 2025, 10:05

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale

Bucătăria românească este o comoară de arome și tradiții, iar duminica este momentul perfect pentru a descoperi și savura preparate...

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 februarie 2025, 09:18

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris

Duminica este ziua în care a sta la masă cu familia se transformă într-o mică sărbătoare, în care legăturile familiale se întăresc, iar...

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 februarie 2025, 06:00

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline

Sâmbăta este ziua ideală pentru a aduce pe masă preparate sănătoase și pline de vitamine. Dacă vrei să gătești ceva ușor, rapid și...

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 februarie 2025, 10:34

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură

Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase,...

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 februarie 2025, 10:05

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară

Prânzul de duminică este un moment special pentru multe familii, un prilej de socializare, relaxare și savurare a preparatelor preferate. O supă...

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată