Ascultă Radio România Reșița Live

Tort sufleu cu piersici

Tortul este desertul central al multor evenimente festive. Pregătirea și decorarea unui tort este întotdeauna un subiect de preocupare specială a cofetarilor. La urma urmei un tort trebuie să fie nu numai delicios, ci și frumos, deoarece este coroana unei seri festive.

Tort sufleu cu piersici

Articol editat de Radio Resita, 19 decembrie 2024, 06:00

Tort sufleu cu piersici
Este un sufleu delicat, piersici suculente și pandișpan de ciocolată dulce. Cred că v-am convins că este un tort grozav. Prin urmare, pregătirea unui tort cu sufleu nu este atât de dificilă pe cât crezi.

Pentru a face prăjitura vom pregăti un aluat simplu fără ouă. Sufleul este, de asemenea, ușor de făcut: luați smântână (cu 15-20% grăsime), zahăr și gelatină. Alege piersici dulci și suculente. Puteți decora tortul sufleu cu piersici finit cu ciocolată rasă sau nuci.
Ingrediente necesare:
– 200 de gr de făină
– 800 de gr de smântână
– 50 de gr de ciocolată
– 30 de gr de gelatina
– 3 linguri de cacao
– un praf de sare
– 300 de gr de zahăr
– 50 de ml de ulei de floarea soarelui
– 250 de ml de apă
– 10 gr de praf de copt
– două linguri de suc de lamaie
– piersici sau nectarine.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Să începem cu aluatul. Se amestecă apa, zahărul, uleiul și sucul de lămâie. Separat se cerne făina, se amestecă împreună cu cacao, se adaugă sare și praful de copt. Se bate totul până la omogenizare.
Se toarnă aluatul în formă și coaceți timp de 30 de minute. Apoi lăsați tortul să se răcească.
Acum puteți face sufleul. Bateți smântâna cu zahărul până se dizolvă complet.
Se hidratează gelatina în 250 ml de apa, se încinge la foc mic până se dizolva complet, dar nu trebuie să fiarbă. Apoi turnați gelatina în smântâna cu zahăr și amestecați.
Spălați piersicile sau nectarinele și tăiați-le felii.
Tăiați partea superioară a blatului la mai puțin de jumătate din grosime.
Puneți tortul înapoi în tavă după ce îl tapetați cu folie termică sau cu hârtie pergament. Așezați piersicile uniform în jurul și înăuntru cercului. Se toarnă sufleul deasupra.
Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider să se întarească. Va dura aproximativ două ore.
Puteți decora tortul de sufleu cu piersici după gust.

Serviți și vă bucurați, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.

Daniel Babun

Foto youtube

Rețetă din bucătăria americană: Saltenas
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 decembrie 2024, 09:00

Rețetă din bucătăria americană: Saltenas

Așa cum am procedat în fiecare săptămână, marțea  traversăm Atlanticul și ne oprim în America de Nord, America Centrală sau America...

Rețetă din bucătăria americană: Saltenas
Pui copt în sos cremos de spanac
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 30 noiembrie 2024, 10:41

Pui copt în sos cremos de spanac

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pui copt în sos cremos de spanac
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 noiembrie 2024, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

A sta la masă cu familia, duminica, și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ribollita toscana cu fasole
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 07:30

Ribollita toscana cu fasole

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană are o...

Ribollita toscana cu fasole
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 22 noiembrie 2024, 07:30

Frigărui de creveți și scoici

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Frigărui de creveți și scoici
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 21 noiembrie 2024, 07:30

Tort galez

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort galez
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 20 noiembrie 2024, 07:29

Kofta de pui

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.Influențate de o istorie bogată a...

Kofta de pui
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 18 noiembrie 2024, 07:16

Rețetă europeană: Bragioli maltez

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița. Așa cum bine știți în fiecare zi de luni vă dezvălui câte o rețetă din gastronomia...

Rețetă europeană: Bragioli maltez