Petru Seracin:”Am cancer dar vreau să mă tratez mai aproape de casă. Nu e uşor să faci naveta la Timişoara”
Cancerul! Poate că l-am simţit pe propria piele, ori la cineva drag din familie sau poate că am citit din curiozitate despre această boală grea şi meschină, care nu face nicio diferenţă între oameni atunci când îi loveşte. Dar de ce se îmbolnavesc oamenii de cancer? Este o întrebare la care nimeni nu are un răspuns clar. Un lucru este cert, cei care suferă de această afecţiune trăiesc o adevărată dramă.
Articol editat de Daiana Rosca, 15 decembrie 2024, 17:24
Când cineva primeşte diagnosticul de cancer, se confruntă cu marile probleme existenţiale ale vieţii cu care, mai devreme sau mai târziu, ne confruntam cu toţii: suferintă, durere şi vină!
Ne învinovăţim că nu am fost atenţi la simptome, că nu am mers la timp la medic, că nu am avut un stil de viaţă sănătos. Din cauza acestor gânduri ne pierdem sensul, scopul şi raţiunea de a merge mai departe. Nu este şi cazul lui Petru Seracin. La 72 de ani, bărbatul continuă lupta cu cancerul de prostată. Deşi a fost operat în urmă cu câţiva ani, boala a recidivat. În ciuda acestui fapt, barbatul este optimist şi nu a renunţat să lupte cu această boală cruntă.
„Eu am avut operaţia în 2018, la Cluj-Napoca. După operaţie am făcut chimioterapie aici la OncoHelp Timişoara, 6 injecţii şi nu am avut treabă cu PSA-ul 4 ani de zile iar de câteva luni iar a început să crească aşa că am revenit la doamna doctor şi acum fac din nou 6 şedinţe de chimioterapie.
Fac naveta, eu vin cu autocarul dar dacă se deschide spital pentru tratarea bolilor oncologice la Reşiţa va fi foarte bine, de la mine de la sat şi până aici la Reşiţa fac 30 de minute, e super, una e să faci naveta la Timişoara unde sunt peste 100 de km şi alta e să te tratezi mai aproape de casă, adică la Reşiţa.”
Banatul de Munte are nevoie de un spital de oncologie! Căsuţa de sticlă, simbol al speranţei şi al solidarităţii, vă aşteaptă în centrul Reşiţei, devenind locul unde inimile generoase se reunesc pentru o cauză nobilă.
Timp de o săptămână, Căsuța de Sticlă din centrul municipiului Reșița va deveni un simbol al generozității și al empatiei. Publicul este invitat să participe prin donații, fie direct la locație, fie printr-un simplu SMS cu textul „ONCOHELP” trimis la 8845, contribuind astfel cu 2 euro pentru această cauză.
Haideţi să arătam că puterea comunităţii poate schimba vieţi. Împreună, putem construi un viitor mai bun împreună putem construi la Reşiţa o clinică pentru bolnavii de cancer!