DSVSA avertizează: Carnea şi produsele de carmangerie din porcul sacrificat sunt doar pentru consumul familial
Carnea de porc provenită de la suinele domestice sau cea achiziţionată din diverse surse este destinată doar consumului propriu şi doar în urma efectuării analizelor trichineloscopice, anunţă directorul DSVSA Caraş-Severin, medicul veterinar Pavel Borchescu:
Articol editat de Gerhard Chwoika, 29 noiembrie 2024, 16:00 / actualizat: 29 noiembrie 2024, 20:43
„Carnea de porc, rezultată în urma sacrificărilor la nivelul gospodăriilor populației este destinată consumului familial, fiind interzisă comercializarea și a produselor rezultate din aceasta. În vederea conștientizării populației asupra riscurilor pentru sănătatea publică ce decurg din achiziționarea cărnii de porc provenite de la animale tăiate în spații neautorizate și fără supraveghere sanitar-veterinară și în cazul consumului de carne de porc care nu a fost testată pentru identificarea trichinella spiralis, DSVSA Caraş-Severin recomandă că aprovizionarea consumatorului cu carne de porc să se facă numai din unități autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar„.
Pavel Borchescu recomandă consumatorilor care nu sacrifică suine în gospodăriile proprii şi doresc să consume de sărbători carne de porc sau produse de carmangerie din porc, să o cumpere doar din unităţile autorizate sanitar-veterinar.