Ascultă Radio România Reșița Live

Inițiere în gospel prin Școala de muzică Radio Reșița

Cursul de gospel, una dintre componentele proiectului “Școala de Muzică Radio Reșița”, a avut impactul scontat! Tineri și elevi ai școlilor din municipiu participă în această toamnă la orele de inițiere susținute de artistul american Dean Bowman, una dintre cele mai bune voci ale industriei muzicale din New York.

Inițiere în gospel prin Școala de muzică Radio Reșița

Articol editat de Vali Hora, 27 octombrie 2024, 09:00

În cadrul cursurilor, tinerii se familiarizează cu subtilitățile unui gen muzical mai puțin cunoscut la noi.

Dean Bowman: e o mare plăcere să lucrez cu copiii Reșiței

Un pian și vocile copiilor – acestea sunt singurele instrumente ale lui Dean Bowman. Artistul american s-a arătat plăcut impresionat de implicarea micilor cursanți:

“Sunt recunoscător pentru această șansă de a lucra cu copiii din Reșița. Sunt foarte talentați și dornici să învețe, e o mare plăcere să lucrez cu ei.

Îi învăț cântece gospel, muzica tradițională creștină afro-americană. Simt că le place foarte mult, sunt foarte implicați și plini de energie.

Scopul meu e să-i inițiez în acest gen și să împărtășesc acest dar copiilor din oraș. Îmi doresc să ofer un model pentru comunitate. Sunt convins că ei vor putea constitui în final un cor de gospel.”

Și micii cântăreți de gospel s-au arătat încântați de orele cu profesorul Dean Bowman.


“Am fost la cursuri și sunt foarte mulțumită de domnul Bowman și de cum se lucrează. Ne învață foarte bine, înțeleg tot ce ne explică și nu am avut probleme cu cântecele. A fost totul super, comunicarea în engleză nu e un obstacol pentru mine.

Am optat pentru acest proiect la îndrumarea profesoarei mele de muzică de la Școala Gimnazială 7. Sunt mulțumită, îmi place, o să vin cu drag și când se vor mai face alte activități. E un alt gen de muzică. Eu sunt învățată cu muzica populară mai mult, dar mi se pare foarte frumos și acest gen unde cântăm toți în cor. Este superb. Mi-aș dori să ajungem cât mai cunoscuți, să fim văzuți pe toate platformele”, spune Iasmina Blidariu.

“Sunt Patricia Gârban și am 12 ani. Îmi place și mie foarte mult să cânt și am vrut să încerc această experiență pe care ne-o oferă profesorul Dean Bowman. Nu mi se pare deloc sever. Chiar este foarte blând cu copiii și îi face să înțeleagă muzica. Ne-a învățat diferite cântece și diferite note, ca să putem cânta împreună.”

“Doamna profesoară de la școală mi-a spus că aceia care au fost la cor anul trecut, sau care cântă la un instrument, pot veni aici dacă doresc, la cursul cu profesorul Dean Bowman. M-am gândit că e o oportunitate pentru mine, având în vedere că sunt în cor la școală și cânt și la acordeon.

M-am gândit că o să fie super interesant. Se cântă pe mai multe voci. Eu sunt tenor cu încă câțiva băieți, iar fetele au tonurile mai înalte. Imi plac cântecele acestea aduse de peste Ocean, sunt interesante și e un gen muzical pe care ne-am dorit să-l cunoaștem și să-l încercăm”, spune unul dintre băieții participanți la cursurile Școlii de Muzică Radio Reșița.

Logo Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.