Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă – Umplutură de pește sărat

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.

Rețetă – Umplutură de pește sărat

Articol editat de Valentina Adam, 20 septembrie 2024, 07:52

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.
Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea  peștele  face minuni.
Peștele și fructele de mare sunt alimente foarte importante și nu trebuie să lipsească din meniurile noastre. Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești sau fructe de mare. Și beneficiile lor trec din generație în generație.

Umplutură de pește sărat este rețeta de astăzi.

Ingredientele necesare pentru preparare sunt:
– 8 fileuri de pește sărat
– 6 ouă.
Pentru bulion de creveți avem nevoie de:
– 12 creveți nedecorticați
– 4 roșii coapte sau din conservă
– o jumătate de ceapă mică
– tot o jumătate de chili verde
– sare.

Mai întâi punem peștele sărat în apă, astfel încât să se îndepărteze excesul de sare timp de 10 minute.
Pregătim o tigaie cu ulei vegetal și îl încalzim la foc mediu.
Cât timp se încălzește uleiul vom separa gălbenușurile de albușuri și vom bate albușurile până se întăresc. Când sunt gata adăugăm gălbenușurile și amestecăm bine.
Scoatem peștele și îl uscăm cu hârtie absorbantă. Trecem  fiecare fileu prin ouăle bătute, după care le prăjim în ulei pe ambele părți. Fileurile prăjite le rezervăm.

Pregătim sosul. Mixăm roșiile, ceapa, chili verde și asezonăm cu sare. Adăugăm și puțină apă. Turnăm sosul într-o oală și îl fierbem până dă în clocot. Adăugăm bulionul de creveți. Puteți adăuga, totuși, orice alt bulion preferați. Nu faceți sosul prea condimentat.
Când sosul a dat în clocot adăugați și peștele prăjit pentru aproximativ 5 minute.
Se poate servi cu orez alb, salată sau cu cartofi fierți.
Poftă bună și să vă bucurați de ceea ce preparați!

Daniel Babun

(recetassalvador.com)

Pui piccata
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 7 septembrie 2024, 09:56

Pui piccata

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pui piccata
Friptură cu sos cremă de ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 2 septembrie 2024, 08:32

Friptură cu sos cremă de ceapă

 În fiecare zi de luni vă dezvălui câte o rețetă din gastronomia țărilor de pe Bătrânul Continent. Irlanda a devenit remarcată ca o...

Friptură cu sos cremă de ceapă
Prânzul de duminică: supă cremă de ciuperci, fish fingers cu mazăre și sos tartar și budincă din piure de mango și de chia
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 1 septembrie 2024, 10:33

Prânzul de duminică: supă cremă de ciuperci, fish fingers cu mazăre și sos tartar și budincă din piure de mango și de chia

A sta la masă cu familia Duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de ciuperci, fish fingers cu mazăre și sos tartar și budincă din piure de mango și de chia
Pulpe de pui la cuptor cu năut, măsline și verdeață
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 31 august 2024, 10:24

Pulpe de pui la cuptor cu năut, măsline și verdeață

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană a...

Pulpe de pui la cuptor cu năut, măsline și verdeață
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 28 august 2024, 09:00

Rețetă din Orientul Mijlociu-Mujadara

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.Influențate de o istorie bogată a...

Rețetă din Orientul Mijlociu-Mujadara
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 26 august 2024, 09:30

 Rețetă europeană – Croissani

În fiecare zi de luni vă dezvălui câte o rețetă din gastronomia țărilor de pe bătrânul continent. Muntenegru este o destinație uluitoare...

 Rețetă europeană – Croissani
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 25 august 2024, 10:00

Cotlete de porc Al Pastor

A sta la masă cu familia Duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Cotlete de porc Al Pastor
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 24 august 2024, 10:44

Enchilada de vită la cuptor

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat. Astăzi nu vom avea un...

Enchilada de vită la cuptor