Cadrele MAI și specialiștii antidrog din Caraș-Severin au desfășurat acțiuni pentru siguranța elevilor
În prima săptămână din noul an școlar, polițiștii, jandarmii, pompierii militari și specialiștii antidrog din Caraș-Severin au desfășurat o serie de acțiuni pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice, în scopul prevenirii infracționalității în zona unităților de învățământ și educării elevilor în privința respectării regulilor de circulație și a comportamentului civic.
Articol editat de Daiana Rosca, 14 septembrie 2024, 17:19
În fiecare zi, polițiștii de la structurile de ordine publică și rutieră au fost prezenți în zona școlilor pentru a fluidiza traficul și a preveni producerea de evenimente rutiere. De asemenea, au fost monitorizate zonele din proximitatea unităților de învățământ pentru prevenirea oricăror fapte antisociale sau comportamente violente.
În prima săptămână a noului an școlar, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, împreună cu polițiști, au demarat programe preventive în unitățile de învățământ din județ, adaptate pentru fiecare categorie de vârstă, de la clasa pregătitoare și pană la clasa a XII-a.
Pentru că ne-am dorit să sprijinim elevii cu posibilități materiale reduse, a fost finalizat proiectul „Hai la școală!”, inițiat de polițiștii Biroului Siguranță Școlară și reprezentanții Asociației CLAR, prin intermediul căruia s-a reușit achiziționarea a 40 de ghiozdane echipate cu rechizite școlare, care au fost dăruite unor elevi de la Școala Gimnazială nr.5 Reșița, Școala Primară Țerova și Școala Gimnazială nr.1 Bocșa.
Mulțumim Corpului Național al Polițiștilor -Filiala Caraș-Severin, Asociației Internaționale a Polițiștilor- Regiunea 1 Caraș-Severin, Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Caraș-Severin, dar și colegilor care au contribuit ca, împreună, să aducem această bucurie copiilor.
Polițiștii rutieri au verificat mijloacele de transport destinate elevilor, asigurându-se că acestea respectă normele de siguranță rutieră, iar șoferii au documentele necesare și respectă regulile de circulație, în prima săptămână fiind verificate în trafic peste 60 de microbuze școlare.
Au fost realizate acțiuni de promovare a Campaniei naționale pentru conștientizarea în ceea ce privește necesitatea creșterii gradului de siguranță în mediul școlar- „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, iar pentru a descuraja comiterea de infracțiuni au fost intensificate activitățile de patrulare în apropierea unităților de învățământ, atât pedestre, cât și cu autospecialele, împreună cu jandarmi.
În continuare, echipajele de jandarmi vor patrula zilnic în zonele adiacente unităților de învățământ, pe traseele de afluire și defluire, atât pentru prevenirea faptelor antisociale, cât și pentru a fi în măsură să reacţioneze cu operativitate dacă situația o va impune. În acest an școlar, specialiștii I.S.U. Caraș-Severin vor continua acțiunile de îndrumare și control în instituțiile de învățământ, astfel încât eventualele nereguli constatate să fie eliminate.
Pe site-ul www.sigurantascolara.ro găsiți informații actualizate despre campaniile preventive derulate și acțiunile structurilor MAI, adaptate pentru a contribui la un mediu școlar optim, în care copiii noștri să se dezvolte armonios.
Activitățile preventive continuă pe parcursul acestui an școlar, scopul nostru comun fiind acela de a menține un mediu școlar sigur și de a consolida parteneriatul dintre structurile M.A.I., școală și comunitate.