Ascultă Radio România Reșița Live

Pește marinat (rețetă clasică)

Pește marinat este propunerea de astăzi.
Mâncărurile clasice rămân întotdeauna populare. Acest lucru se poate spune și despre rețeta clasică de astăzi de pește marinat, deoarece este greu de imaginat o persoană care nu iubește acest fel de mâncare minunat. Chiar dacă peștele nu este plăcerea tuturor, cu siguranță nu vei putea refuza acest pește. De ce? Pentru că este delicios.

Pește marinat (rețetă clasică)

Articol editat de Radio Resita, 21 iunie 2024, 07:00

Pregătiți:
– 700 de gr de pește merluciu sau pollock proaspeți
– o ceapă galbenă
– un morcov
– un ardei gras
– 3 linguri de făină de grâu
– 100 de ml de ulei vegetal
– o lingură de pastă de tomate
– un pahar de apă
– jumătate de linguriță de zahăr
– sărat și piperat după gust
– 4 bucăți de ienibahar
– o frunză de dafin
– jumătate de linguriță de oțet.

Pregătiți următoarele: merluciu sau pollock, ceapă, morcovi, făină, ulei vegetal, pastă de roșii, apă, zahăr, sare, piper negru, ienibahar, dafin și oțet. Curățați peștele și tăiați bucăți de aproximativ doi centimetri grosime. Puteți lua și file.
Sărați și piperați bucățile de pește, apoi dați-le prin făină. Se toacă ceapă și se rad pe răzătoarea grosieră morcovii.
Prăjiți peștele în ulei vegetal pe ambele părți. Peștele trebuie să fie complet gătit. Prăjiți apoi ceapa și morcovii în ulei vegetal. Se diluează pasta de tomate cu apă fierbinte.
Se toarnă pasta de roșii diluată în tigaia în care s-au prăjit ceapa și morcovii. Se adaugă sare, zahăr, dafin, ienibahar și se fierbe marinada la foc mediu timp de 5 minute. Se lasă apoi să se răcească, se toarnă oțetul și se amestecă.
Adaugați pasta de roșii diluată, frunza de dafin și ardeiul tocat. În loc de ardei puteți folosi boia.
Puneți peste bucățile de pește. Acesta se așeză în straturi în tigaie. Dați peștele marinat la frigider pentru cel puțin 3 ore. Peștele preparat după rețeta clasică de marinată este aproape gata de servit.
Am spus aproape gata de servit pentru că trebuie și o garnitură. Ei bine, cartofii cum doriți să-i preparați sunt perfecți.
Poftă bună și să vă bucurați de ceea ce preparați!

Etichete:
Rețetă mediteraneeană: Braciole napoletane
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 5 octombrie 2024, 09:31

Rețetă mediteraneeană: Braciole napoletane

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat. Rețetă mediteraneeană:...

Rețetă mediteraneeană: Braciole napoletane
Cod cu garnitură de cartofi și ciuperci cu sos verde
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 4 octombrie 2024, 08:13

Cod cu garnitură de cartofi și ciuperci cu sos verde

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Cod cu garnitură de cartofi și ciuperci cu sos verde
Rețetă – Umplutură de pește sărat
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 20 septembrie 2024, 07:52

Rețetă – Umplutură de pește sărat

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare. Carnea de pește este una...

Rețetă – Umplutură de pește sărat
Rețetă Orientul Mijlociu- Arayes
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 18 septembrie 2024, 08:36

Rețetă Orientul Mijlociu- Arayes

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.Influențate de o istorie bogată a...

Rețetă Orientul Mijlociu- Arayes
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 17 septembrie 2024, 07:30

Rețetă americană – Grizzly Gnudi  

În a doua zi a săptămânii traversăm Atlanticul și poposim într-o bucătărie din câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală. De...

Rețetă americană – Grizzly Gnudi  
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 16 septembrie 2024, 08:29

Rețetă europeană – Ciger sarma

Bucătăriile țărilor europene sunt diverse dar ele au anumite  caracteristici comune care le diferențiază de alte regiuni. Carnea este mai...

Rețetă europeană – Ciger sarma
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 15 septembrie 2024, 08:52

Prânzul de duminică: ciorbă de praz, tocănița ardelenească de porc și tăieței cu pesmet

A sta la masă cu familia, duminica, și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: ciorbă de praz, tocănița ardelenească de porc și tăieței cu pesmet
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 14 septembrie 2024, 09:45

Rețetă – Moussaka grecească

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană are o...

Rețetă – Moussaka grecească