Ascultă Radio România Reșița Live

Carne de porc mărunțită cu orez picant

America Latină are o mare varietate culturală și gastronomică, deoarece fiecare zonă a știut să dea nota sa unică mâncărurilor. Unele regiuni au influență din alte țări, altele sunt cu creații proprii, dar fiecare în parte au dat  personalitatea și savoarea sa.

Carne de porc mărunțită cu orez picant

Articol editat de Valentina Adam, 4 iunie 2024, 06:00

Din această parte de lume vă prezint rețeta de Carne de porc mărunțită cu orez picant.
Ca să mănânce bine 4 persoane se folosesc următoarele:
– două kg de spata de porc
– o ceapă roșie, feliată
– 200 de ml de bulion de pui.

Pentru marinadă sunt necesare:
– o sticlă de sos BBQ
– câte patru fire de arpagic sau de ceapă verde
– 4 căței de usturoi
– două linguri de oțet de vin alb
– o linguriță de pudră de chili
– o lingură de miere
– două linguri de ulei de măsline
– două linguri de rom jamaican.

Pentru orezul crocant sunt necesare:
– 350 de gr de orez cu bob lung fiert
– o lingură de ulei de măsline
– două linguri de sos de ardei iute
– jumătate de ceapă roșie, tăiată mărunt
– 200 de gr de roșii cherry, tocate
– 3 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat fin.

Cu un cuțit foarte ascuțit, îndepărtați șoricul de pe carne, se așează pe o tavă plată să se usuce puțin și se rezervă.
Amestecați întreaga sticlă de sos BBQ cu restul ingredientelor pentru marinadă.
Puneți spata de porc într-o tavă înaltă de copt și turnați jumătate din marinadă. Frecați carnea cu marinadă peste tot. Acoperiți cu folie de prospețime și lăsăți la frigider pentru cel puțin două ore, dar mai bine peste noapte.

Între timp pregătiți șoricul de porc. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Uscați cu un prosop de hârtie șoricul, apoi hașurați cu un cuțit ascuțit partea superioară. Aveți grijă să nu pătrunde-ți și în stratul superficial de grăsime. Se presară generos cu fulgi de sare de mare și se dă la cuptor pentru 50 de minute, sau până când devine auriu și crocant.
Coborâți temperatura cuptorului la 150 de grade Celsius. Scoateți carnea de porc din frigider și rumeniți-o pe toate părțile într-o tigaie fierbinte. Întindeți ceapă roșie feliată pe fundul tigăii și puneți deasupra carnea. Se toarnă restul de marinadă, împreună cu bulionul de pui. Acoperiți cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 3 ore și jumătate, sau până când carnea este suficient de fragedă pentru a se separă cu două furculițe.
Scoateți carnea pe un blat de tăiat și folosind două furculițe trage-ți carnea de porc în fire. Păstrați-o la cald sub folie de aluminiu.

Pentru orez, încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați orezul, amestecați pentru a-l acoperi cu ulei și gătiți până devine crocant, aproximativ 5 minute, amestecând des. Adăugați sosul de ardei iute, lichidul din tigaie și amestecați. Luați de pe foc și adăugați ceapa tocată, roșiile cherry și pătrunjelul.
Pentru a servi, întindeți orezul pe un platou mare și puneți carnea, apoi turnați puțin rom jamaican pentru aromă. Deasupra puneți șoricul  de porc înainte de servire.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(cocinaconalegria.com; cocinista-es)

Etichete:
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 martie 2025, 09:42

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză

Prânzul de duminică alături de familie este un moment special, o tradiție care aduce împreună gusturile autentice și conversațiile calde....

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 martie 2025, 06:00

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească

Papricaș de porc cu găluște este o rețetă românească autentică, apreciată pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă. Este...

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 martie 2025, 10:05

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale

Bucătăria românească este o comoară de arome și tradiții, iar duminica este momentul perfect pentru a descoperi și savura preparate...

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 februarie 2025, 09:18

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris

Duminica este ziua în care a sta la masă cu familia se transformă într-o mică sărbătoare, în care legăturile familiale se întăresc, iar...

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 februarie 2025, 06:00

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline

Sâmbăta este ziua ideală pentru a aduce pe masă preparate sănătoase și pline de vitamine. Dacă vrei să gătești ceva ușor, rapid și...

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 februarie 2025, 10:34

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură

Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase,...

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 februarie 2025, 10:05

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară

Prânzul de duminică este un moment special pentru multe familii, un prilej de socializare, relaxare și savurare a preparatelor preferate. O supă...

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine