14 mai 2024 – ora 19.00
Finalizăm proiectele începute şi ne facem bine temele astfel încât , în noua etapă de finanţare, să putem genera investiţii care să crească calitatea vieţii pentru toţi reşiţenii, a declarat liberalul Ioan Popa. El are şi o serie de proiecte comune pe care le derulează în tandem cu Romeo Dunca, proiecte de care nu se vor bucura şi nu vor beneficia doar reşiţenii, ci toţi cărăşenii. În bătălia ce urmează, îl susţin cu tărie pe Romeo Dunca, pentru continuarea proiectului său prin care doreşte să facă bine judeţul Caraş-Severin, a precizat Ioan Popa.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 14 mai 2024, 22:33
Social-democratul Ionuţ Popovici candidează la funcţia de primar al municipiului Reşiţa cu programul electoral intitulat Zece +. El consideră că Reşiţa se îndreaptă într-o direcţie greşită şi vrea să vină la Primărie pentru a rezolva problemele cetăţeanului:
Printre candidaţii europarlamentari ai Alianţei Dreapta Unită care au discutat cu românii din Italia, la Roma, a fost şi Violeta Alexandru. Ea va milita pentru reducerea birocraţiei:
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că eurodeputaţii formaţiunii sale politice vor susţine proiectele care vor îmbunătăţi mecanismele de funcţionare a Uniunii Europene în paralel cu cele pentru dezvoltarea minorităţilor naţionale:
Alianţa AUR sprijină democraţia şi Uniunea Europeană, iar participarea candidaţilor săi la alegerile europarlamentare este dovada care susţine această afirmaţie. Claudiu Târziu, locul doi pe lista de candidaţi ai acestei alianţe electorale:
România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la intenţia de vot în rândul tinerilor pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, potrivit unui sondaj dat publicităţii de Comisia Europeană. 78% dintre cei intervievaţi din rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 30 de ani spun că vor merge să voteze. Este cel mai mare procent înregistrat în rândul celor 27 de ţări UE, în timp ce media europeană este de 64%. De notat că în unele state europene, tinerii pot vota de la vârsta de 16 ani. România este urmată în clasament de Portugalia cu 77% şi Belgia cu 69%.
Instituţiile europene continuă să avertizeze cetăţenii în legătură cu riscul crescut al dezinformării şi manipulării, generat de actori din afara spaţiului comunitar, în preajma alegerilor europarlamentare. Comisia Europeană a lansat un clip audio-video despre dezinformare care va fi difuzat pe canalele mass-media în toate statele membre înaintea alegerilor. Clipul de 30 de secunde pleacă de la premisa că fiecare cetăţean doreşte să facă alegeri şi să ia decizii în cunoştinţă de cauză, fără a fi indus în eroare prin anumite metode de manipulare. Clipul informativ va apărea tradus şi pe canalele mass-media din România până la sfârşitul lunii.