Mai mulţi crescători de ovine din Caraş-Severin au preferat să vândă mieii în viu la TIR
Crescătorul de ovine Viorel Dragoescu din comuna Fârliug din Caraş-Severin a precizat pentru Radio Reşiţa că, oierii au preferat să vândă, anul acesta, mieii în viu intermediarilor, la TIR, fără să-şi mai bată capul cu sacrificarea şi comercializarea acestora în spaţiile special amenajate din pieţe.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 2 mai 2024, 19:43
„La TIR am dat peste o sută de miei. Au venit acasă, îi ia, îți virează banii în cont, nu te mai chinui, e mult mai simplu.
Am dat kilogramul în viu cu 24 de lei și acum așteptăm să ne vireze banii cumpărătorul cu care am perfectat actele, că trebuia de la ANAF, de la medicul veterinar că așa nu-i poți da fără toate actele în regulă.
Am înțeles că îi duce la îngrășat în Hunedoara şi după aceea dincolo, peste hotare la arabi. Am mai dat şi în alţi ani, dar la Sibiu. Ăia au fost mai serioşi, ne-au virat banii în cont cu o seară înainte să vină să-i ia, aici la ăştia durează puțin mai mult, cam o lună, o lună jumătate, dar se merită să-i dai la TIR. E bine plătit şi nu-i putem vinde pe toți în piață şi decât să rămânem cu ei, mai bine vine TIR-ul, deschide ușa, i-au luat, i-au băgat, închid ușile şi asta a fost„.
Viorel Dragoescu a mai subliniat că, din cauza scumpirilor, carnea de miel costă cu până la 10 lei mai mult faţă de anii trecuţi, asta înseamnă că un kilogram de carcasă se vinde cu 50 de lei şi în viu cu 25.