Crescătorii de ovine din Caraş-Severin comercializează, dar şi pregătesc, în familie, pentru masa de Paşti, mieii din gospodărie
În timp ce crescătorii de ovine stau în pieţe şi îşi vând mieii crescuţi în gospodării, soţiile lor, rămase acasă, fac pregătirile necesare pentru Sfintele sărbători de Paşti.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 2 mai 2024, 17:38 / actualizat: 2 mai 2024, 22:47
De la doi oieri din comunele Fârliug şi Goruia din Caraş-Severin, prezenţi în Piaţa Agroalimentară Reşiţa Nord, am aflat cum stau lucrurile:
„Doamna e cu pregătirile, noi aici cu pregătirea mieluților pe care îi sacrificăm şi pentru noi, dar acasă şi le consumăm carnea de sărbători. Consumăm mai multe feluri pregătite și la tavă și la grătar sau la disc, îi şi mai bun, facem în curte. Sărbătorim cu rudele, cu familia, câtă mai este rămasă acasă, că cei mulţi sunt în Austria. Așteptăm finii să vină la nași că fraţii fiecare sunt la casa lor cu familiile lor„, a precizat pentru Radio Reşiţa un crescător de ovine şi producător de brânzeturi din comuna Goruia.
„Eu îi sacrific şi doamna mea ne pregătește acasă friptură de miel, că e cea mai bună şi drob. La noi nu se prea obișnuiește cu zeamă aici în Banat, de miel, supă de-obicei din pui facem„, a declarat un alt crescător de ovine, dar şi producător de legume din comuna Fârliug.
Pe crescătorii de miei îi găsiţi în piaţa din Reşiţa Nord în Joia Mare, dar şi în Vinerea Mare până la ora 17.00.
Sursa foto: romaniatv.ro