Turneu pentru o campioană! Speranțele luptelor feminine s-au întrecut la prima ediție a Trofeului Alina Vuc
Municipiul Reşiţa a fost în weekend o adevărată capitală a luptelor feminine! Speranțele luptelor românești, și nu numai, s-au întrecut la Polivalentă, în cadrul primei ediţii a Trofeului Alina Vuc. Turneul internaţional a reunit la start competitoare din România, Bulgaria, Ungaria, Moldova, Serbia și Ucraina. La eveniment a fost prezentă şi cea care dă numele turneului: reşiţeanca Alina Vuc, cea mai titrată luptătoare a României, s-a arătat plăcut impresionată de iniţiativa organizării unei asemenea competiții.
Articol editat de Vali Hora, 28 aprilie 2024, 22:26
“Mă bucur de câte ori revin acasă, e un sentiment foarte plăcut pentru mine. Aici este locul unde am crescut și mă întorc de fiecare dată drag, mai ales când sunt evenimente atât de plăcute pentru mine. Este o onoare pe care mi-au oferit-o organizatorii, dând acestei competiții numele meu. E foarte plăcut să știi că ești apreciat și că tot ce ai făcut se va aminti și peste ani de zile. M-am reîntâlnit cu fosta mea colegă Diana Franț, cu alți vechi colegi și prieteni, cu viitorii luptători ai Reșiței – și viitorul sună bine. Au venit și sportive din alte țări, sperăm că de la an la an vom face ce trebuie pentru ca această competiție să devină din ce în ce mai puternică. Despre luptele feminine din România pot spune că stăm bine, avem deja o calificare la Jocurile Olimpice – iar după părerea, cel puțin încă două fete pot obține calificarea la turneul ce urmează peste două săptămâni.
Pentru mine este un an cam greu, care vine după o accidentare serioasă – a patra accidentare suferită la genunchi. Deocamdată vreau să mă fac bine, recuperarea merge bine, dar va dura minim șase luni de zile pentru a putea reîncepe pregătirea specifică. Dacă totul merge bine, și dacă voi avea acordul medicului, poate în noiembrie mă veți vedea la Campionatul Național de seniori de la Reșița.”
Turneul internațional de lupte feminine lansat acum la Reșița e singurul de acest fel din România, a precizat, la rândul său, secretarul general al Federației Române de Lupte, Alin Grigore.
Despre Alina Vuc Trophy a vorbit și viceprimarul Reșiței -antrenorul emerit Adrian Dacica.
Alina Vuc Trophy a inclus și un mini-spectacol artistic și sportiv, cu dansuri populare prezentate de Ansamblul folcloric Bârzava al Primăriei Reșița, dar și demonstrații de gimnastică ritmică și artistică realizate de sportivii secțiilor de profil de la CSS Reșița. Cel mai frumos moment a fost însă premierea Alinei Vuc, care a primit din partea organizatorilor o distincție pentru întreaga carieră, multe flori și aplauze călduroase din partea publicului. Un eveniment reușit, a apreciat la final antrenorul Florin Dință, președintele Asociației Județene de Lupte din Caraș-Severin.
„Este prima competiție organizată pentru sportiva noastră Alina Vuc. Suntem foarte mulțumiți pentru prezența numeroasă a sportivelor, este un turneu în premieră în România, o competiție organizată numai pentru lupte feminine. Au venit sportive de la cluburi din Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria – și 22 de cluburi din românia. În total, 175 de sportive. Delegația noastră, a Reșiței, a inclus luptătoare din municipiu, dar și de la sălile noastre din Brebu și Fârliug. Am avut în concurs 35 de sportive la toate categoriile de vârstă. Suntem mulțumiți de această competiție pe care vrem să o organizăm an de an. Nivelul tehnic a fost unul foarte bun, întrucât majoritatea sportivelor medaliate la Naționalele României au participat la acest turneu.”
La prima ediție a Trofeului Alina Vuc au concurat, pe cele două saltele din Polivalentă, tinere luptătoare cu vârste de la 6 la 17 ani.