Drumul spre Poiana Mărului este plin de gropi și necesită reparații urgente
Singurul drum de acces spre staţiunea Poiana Mărului, aflat în administrarea Consiliului Judeţean, rămâne în continuare plin de gropi. Preşedintele forului județean, Romeo Dunca a dat asigurări că vor începe lucrări de reparaţii.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 28 aprilie 2024, 11:11 / actualizat: 28 aprilie 2024, 15:25
Primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei, a declarat însă la Radio România Reșița că firma care ar trebui să execute lucrările nu a sosit încă în zonă. Potrivit primarului, firma respectivă a prioritizat alte lucrări mai grele din județ. Cîrdei a primit promisiunea că firma va ajunge în Poiana Mărului „în cel mai scurt timp” pentru a remedia problemele.
La rândul lui, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca a explicat că întârzierea se datorează faptului că drumul este din beton și plombele asfaltice nu țin bine. De asemenea, documentația pentru proiectul de modernizare nu este încă finalizată.
***
Poiana Mărului a fost declarată staţiune turistică climaterică în anul 1936. Turiştii care aleg Poiana Mărului ca destinaţie de vacanţă au la dispoziţie multiple posibilităţi de petrecere a timpului liber şi agrement. Staţiunea este un nod de trasee turistice. De aici, pe Valea Bistrei Mărului, prin aşa numita Şaua Iepei – 1.727 m se poate ajunge la lacul de acumulare Gura Apelor, ce alimentează salba de 10 hidrocentrale de pe Râul de Mori. Un al doilea traseu este pe Valea Şucului. Cel de-al treilea traseu este pe lângă fosta păstrăvărie, pe poteca ce duce la Vârful Nedeia – 2.150 m, apoi la Vârful Pietrei – 2.192 m şi într-un final la Sarmizegetusa.
Staţiunea Poiana Mărului a devenit în ultimii ani şi raiul iubitorilor turismului de aventură. Pe apele repezi ale râului Bistra Mărului se poate face rafting şi canioning. Lacul de acumulare Poiana Mărului este locul potrivit pentru plajă, înot şi sporturi acvatice, plimbări cu barca.