Ioan Popa: Primăria Reşiţa a finalizat studiul de fezabilitate pentru Centura ocolitoare a municipiului
Cele două tronsoane ale centurii de ocolire a municipiului Reşiţa, în valoare de 27 de milioane de euro, pe secţiunile: km 8-Moniom şi IMR-Lupac-Dognecea, realizate în baza unui protocol de colaborare cu Ministerul Transporturilor au finanţarea asigurată şi studiul de fezabilitate realizat.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 16 aprilie 2024, 22:01 / actualizat: 17 aprilie 2024, 18:00
Pentru Radio Reşiţa, primarul municipiului, Ioan Popa:
„Centurile Reșiței pe care le realizăm în colaborare cu Ministerul Transporturilor și pentru care am semnat un protocol cu ministrul Sorin Grindeanu pe 27 de milioane de euro, lucrurile stau în felul următor: studiile de fezabilitate pentru ambele centuri: kilometrul 8 – Moniom și IMR legătură cu Lupac-Dognecea sunt gata. Ele trebuie duse acuma la comisia de circulație a Ministerului transporturilor pentru a fi validate în minister și de îndată ce vom avea validarea acelei comisii vom scoate la licitație proiectul tehnic și execuție, împreună la pachet. Asta înseamnă că într-un orizont de timp rezonabil, nu mai mult de trei – patru luni vom putea scoate la licitație lucrările de execuție la aceste două centuri. Finanțarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, suma a fost calculată luând în calcul numărul de kilometri cu viaducte, cu poduri, cu absolut tot ce înseamnă decopertări, bani de exproprieri pentru că trecem și prin niște terenuri private, dar avem sumă asigurată„.
Centura ocolitoare a municipiului Reșița este realizată în baza unui protocol de colaborare încheiat între Primăria Reșița și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, potrivit căruia elaborarea documentațiilor revine în sarcina autorității locale, iar finanțarea este asigurată de la Ministerul Transporturilor prin Programul Operațional Transport 2021-2027.
Sursa foto: anpm.ro