Reșița: se caută artiști vizuali pentru rezidența artistică în Islanda în cadrul proiectului de revitalizare a Școlii Pittner
Primăria Reșița și Asociația Euroland Banat caută 6 artiști vizuali români pentru o rezidență artistică de excepție în Islanda, programată pentru luna aprilie 2024.
Articol editat de Valentina Adam, 9 aprilie 2024, 08:36 / actualizat: 11 aprilie 2024, 7:28
Apelul deschis pentru organizarea acestei rezidențe artistice se încadrează în seria de activități dedicate revitalizării patrimoniului cultural, parte integrantă a proiectului de restaurare și revitalizare a Școlii Pittner.
”Această selecție vizează artiști vizuali, urmărind inițierea unei interacțiuni cu partenerii de la organizația Rosk, din Islanda. Ne dorim ca vizita sa constituie un stimulent pentru producția artistică curentă, iar operele de artă viitoare create de cei doi artiști selectați, sperăm să câștige în relevanță si vizibilitate”, transmit organizatorii.
Detaliile complete privind procedura de selecție a celor 4 artiști selectați de Primăria Reșița care vor participa la vizita în Islanda pot fi consultate în Regulamentul disponibil AICI
Asociația Euroland Banat caută de asemenea 2 artiști vizuali români pentru rezidența artistică din aprilie 2024, în Islanda.
Data limită pentru transmiterea dosarelor de înscriere este 8 aprilie 2024, ora 16.00. regulamentul privind procedura de selecție a celor 2 artiști poate fi consultat AICI
Dosarul de participare se trimite în format digital, direct (pe suport digital, CD/DVD/flash-stick/etc.) sau prin wetransfer.com la adresa de e-mail: euroland_banat@yahoo.com.
Apelul deschis pentru organizarea rezidenței artistice face parte din activitățile de revitalizare a patrimoniului cultural din cadrul acestui proiect.
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA.
Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.
Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.