Spitalul Municipal din Caransebeş, singurul din judeţ eligibil pentru Telemedicina în UPU
Ministerul Sănătăţii a finalizat licitaţia pentru achiziţia de echipamente pentru sistemul naţional de telemedicină de urgenţă. Din Caraş-Severin doar Spitalul Municipal din Caransebeş a fost eligibil şi a intrat pe lista celor 131 de unităţi de Urgenţe care vor primi această finanţare.
Articol editat de Daiana Rosca, 1 aprilie 2024, 16:21 / actualizat: 2 aprilie 2024, 10:29
Compartimentul UPU din Caransebeş va fi dotat cu echipamente IŢ sisteme de comunicaţii date audio şi video, dispozitive medicale specifice dar şi alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicarii cu centrele regionale de telemedicină din Bucureşti, Tg. Mureş, Timişoara şi Iaşi, ne-a declarat managerul Adrian Dumbravă:
„Este o veste bună sunt 131 de spitale care intră în acest program, un program de monitorizare al stațiilor de Urgențe și unități de Urgențe. Ne bucurăm că printre ele suntem și noi în primul rând vom avea o a doua opinie atunci când este necesară.
Patologia pacienților este diversă, încărcarea în compartimentul nostru de urgență în multe perioade ale anului este foarte accentuată și atunci ne prinde bine când știi că la unul din centrele din țară, unde vor fi specialiști de înaltă performanță, calificaţi, medici cu experiență şi poţi să ceri o a doua opinie, acesta este câștigul cel mai mare. Toată partea de licitație asupra acestui proiect este în sarcina Ministerului Sănătății dar bănuiesc că va fi o stație de monitorizare cu camere. pProbabil că în luna iunie se va desfășura această lucrare.”
Principalul rol al sistemului de telemedicină este de a facilita asigurarea de consultaţii de specialitate la distanţă pentru pacienţii ce se prezintă în UPU, asigurarea unui diagnostic rapid dar şi transferul pacienţilor între unităţile sanitare.