Spectacol sportiv la Naţionalele Şcolare de lupte U17! Gazdele de la CSS Reşiţa au urcat de 10 ori pe podiumul competiţiei
Tinerele speranţe ale luptelor româneşti au făcut spectacol la Reşiţa, în cadrul Campionatului Naţional Şcolar rezervat sportivilor sub 17 ani. 240 de luptători, 120 de băieţi şi 120 de fete, s-au întrecut timp de două zile în Polivalenta reşiţeană. Lupta pentru medalii s-a dat până la ultima picătură de energie, iar organizarea a fost, ca de fiecare dată la Reşiţa, ireproşabilă. Concluziile antrenorului emerit Adrian Dacica, viceprimarul municipiului şi reprezentantul secţiei de profil a Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa.
Articol editat de Vali Hora, 25 martie 2024, 14:27 / actualizat: 25 martie 2024, 17:55
“Legat de organizare, pot să vă spun că sunt foarte mulțumit. E o competiție care a devenit deja tradițională pentru municipiul nostru, după cum bine știți. Calendarul competițional al Federației Române de Lupte începe cu o competiție oficială, finala Campionatelor Naţionale Şcolare, și se termină cu cea mai importantă competiție, finala Campionatului Naţional de seniori, care va are loc tot la Reșița. Revenind la aceste Campionate Şcolare, sunt foarte mulțumit de sportivii noștri – în comparație cu anul trecut avem rezultate mult mai bune: zece sportivi au reușit să cucerească medalii de aur, argint și bronz. S-au luptat foarte bine și sunt foarte mulțumit de evoluția pe care au arătat o pe parcursul competiției.
Ca nivel tehnic pot spune că acesta e mai ridicat în comparație cu cel de anul trecut – și datorită faptului că Centrul Olimpic de juniori de anul acesta este la Reșița, sub coordonarea mea. Antrenor principal este Florin Dință, iar alături de el se află tehnicienii Mihai Turculeanu şi Andrei Franţ. Avem un nucleu de antrenori foarte bine pregătiți și rezultatele se văd.”
“Cred că evenimentul sportiv a devenit deja o tradiție la Reşiţa, se organizează pentru al treilea an consecutiv aici – şi nu este întâmplător acest lucru. Avem tradiție, avem oameni care au credibilitate la nivel de Federație, și de aceea competiția poate fi de un nivel foarte ridicat. Avem, de asemenea, sportivi care reprezintă cu cinste şcoala reşiţeană de lupte. Sperăm că toți cei care au venit la Şcolare au fost mulțumiți de condițiile de cazare, de derulare a competiției – și cred că ne-am ridicat la nivelul pretențiilor lor”, a declarat profesoara Sorina Corcoaţă, inspector şcolar pe sport la nivelul judeţului Caraş-Severin.
Bilanţul final al gazdelor de la CSS Reşiţa a fost unul mult mai bun decât la ediţia de anul trecut. Detaliază antrenorul Florin Dinţă, cel care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte din Caraş-Severin.
“Reșițenii noștri au reușit să aducă zece medalii pentru CSS Reşiţa – cinci la fete şi cinci la băieți. La lupte feminine, categoria 43 kilograme, Stana Lozici a luat locul trei; la 46 kilograme, Elvira Drăgan, locul doi; la 49 kilograme, Andreea Benzar, locul trei; la 57 kilograme, Ana Radu, locul trei, iar la 65 kilograme Iasmina Golea, locul trei. La băieți am avut tot cinci medaliați: Cristian Cască la 60 kilograme, locul trei; Iosif Giurgică la 65 kilograme, locul trei; la 92 kilograme, Luca Stoian, locul trei; tot la 92 kilograme, campion al României la Şcolare a devenit Sebastian Brăilescu – iar la categoria 110 kilograme a devenit campion Brian Techerean. Sunt foarte mulţumit, am cucerit 10 medalii având 15 sportivi în competiţie. Mulțumesc și celor care ne-au ajutat pentru organizarea acestei competiții – Clubului Sportiv Şcolar Reșița și Inspectoratul Şcolar Caraș-Severin. Totodată, mulţumesc și autorităților locale și județene. Staff-ul tehnic i-a avut în componenţă, alături de mine, pe antrenorul emerit Adrian Dacica şi pe colegii Andrei Franţ şi Mihai Turculeanu.”