Ascultă Radio România Reșița Live

Hawawshi – rețetă din Orientul Mijlociu

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.
Datorită istoriei sale bogate, culturii străvechi și locației excelente, pe țărmul Mediteranei, bucătăria egipteană are ingrediente bogate atât din mare, cât și din câmpiile care acoperă vastul său teritoriu. Invaziile și cuceririle pe care le-au suferit în trecut au făcut ca bucătăria lor să fie mai asemănătoare cu cea arabă decât cu cea africană. Carnea este unul dintre cele mai folosite ingrediente în pregătirea mâncărurilor lor. În bucătăria egipteană nu lipsește orezul, cu care sunt pregătite unele dintre cele mai populare mâncăruri ale sale, precum mashi și kushari. Este, de asemenea, o gastronomie bogată în dulciuri, unde se găsește delicioasa  baklava.

Hawawshi – rețetă din Orientul Mijlociu

Articol editat de Radio Resita, 13 martie 2024, 07:13

Vă propun să gustați Hawawshi.
Acest fel de mâncare este un fel de buzunare în pâine.
Ingredientele necesare sunt:
– jumătate de kg de carne de vite tocată
– două roșii, tăiate brunoise, adică în cubulețe
– câte o ceapă mare și un ardei gras verde tăiate la fel
– boia, coriandru, scorțișoară și nucșoară macinate, după gust
– o lingură de ulei vegetal
– sare și piper măcinat
– lipii mai groase

Preîncălziți cuptorul la 165 de grade Celsius.
Încinge-ți o tigaie mare la foc mediu spre înalt. Gătiți amestecând carnea tocată de vită până când se rumenește și se fărămițează, cam 7 minute. Se lasă să se răcească puțin.

Amestecați carnea de vită cu roșiile, ceapa, ardeiul gras, boia de ardei, coriandru, scorțișoară, nucșoară, sare și piper într-un castron mare până se combină bine. Umpleți amestecul în interiorul lipiilor pe care le-ați secționat pe mijloc.
Ungeți lipiile cu ulei vegetal și înfășurați fiecare bucată în folie de aluminiu pe care o așezați pe o tava de copt.
Se introduce în cuptorul preîncălzit până se gătesc legumele și devin fragede, aproximativ 30 de minute. În loc de carne de vită se poate folosi și cea de miel. Se pot utiliza ce condimente vă plac.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(exoticca-com; allrecipes.com)

Etichete:
Enchilada de vită la cuptor
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 24 august 2024, 10:44

Enchilada de vită la cuptor

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat. Astăzi nu vom avea un...

Enchilada de vită la cuptor
Rețetă: orez cu fasole și năut
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 14 august 2024, 07:01

Rețetă: orez cu fasole și năut

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.Influențate de o istorie bogată a...

Rețetă: orez cu fasole și năut
Rețetă: empanada columbiană din carne
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 13 august 2024, 07:01

Rețetă: empanada columbiană din carne

Așa cum am procedat în fiecare zi de marți din săptămână traversăm Atlanticul și ne oprim în America de Nord, America Centrală sau America...

Rețetă: empanada columbiană din carne
Rețeta olandeză – Stamppot
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 12 august 2024, 10:42

Rețeta olandeză – Stamppot

în fiecare zi de luni vă dezvălui câte o rețetă din gastronomia țărilor de pe Bătrânul Continent. Țările de Jos, cum se mai numește...

Rețeta olandeză – Stamppot
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 11 august 2024, 10:41

Tradiții culinare italiene

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Tradiții culinare italiene
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 10 august 2024, 12:14

Paste Portofino

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele...

Paste Portofino
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 5 august 2024, 07:00

Rețetă din Sarajevo: ardei grași prăjiți și umpluți cu cartofi

În fiecare zi de luni vă dezvălui câte o rețetă din gastronomia țărilor din Europa. Astăzi vă propun mâncare din Sarajevo: ardei grași...

Rețetă din Sarajevo: ardei grași prăjiți și umpluți cu cartofi
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 4 august 2024, 08:00

Friptură de carne de porc din Naxos

A sta la masă cu familia Duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Friptură de carne de porc din Naxos