Campania națională „Detector pentru viață” ajunge şi în județul Caraș-Severin
În judeţul Caraş-Severin vor fi montate 375 detectoare de fum şi 125 de monoxid de carbon, în cadrul campaniei naționale „Detector pentru viață”.
Articol editat de Mirabela Afronie, 4 martie 2024, 07:03 / actualizat: 4 martie 2024, 13:30
Acestea vor fi distribuite de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă SEMENIC, în localităţile Obreja, Bozovici, Glimboca, Voislova, Gornea, Ramna, Rusca Montană, Valea Bolvaşniţa, Dognecea, Delineşti, Putna, Socolari, Bigăr, Ruşchiţa şi Vrani. Ulterior, primăriile vor trebui să stabilească unde se vor instala detectoarele, în funcţie de mai multe criterii. Se va ţine cont de amplasarea, tipul şi mărimea locuinţei, anul de construcţie, persoanele care locuiesc în imobil – dacă sunt familii cu copii, persoane vârstnice sau cu dizabilităţi.
„Detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au, în primul rând, un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. Prin alarmarea rapidă a echipelor de intervenție, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase„, atrage atenţia ISU SEMENIC.
Acțiunea este parte a campaniei „Detector pentru viață” care se desfășoară în cadrul „Săptămânii Protecției Civile din România” și își propune să evidențieze importanța montării detectoarelor în locuințe, dar și necesitatea curățării și reparației coșurilor de fum.
Detectoarele de fum și monoxid de carbon pot salva vieți! Montează câte un detector de fum și monoxid de carbon în locuință și evită orice risc!