Povestea ucrainencei Nelia Burcan: De la Chilia la Reșița, cu gustul prăjiturilor de casă la purtător
Gustul prăjiturilor de casă ne duce înapoi în timp şi ne aminteşte de mâinile harnice ale bunicii sau mamei în preajma sărbătorilor. Însiropate sau dense, crocante sau moi, dar întotdeauna bogate în arome, aceste prăjituri profund tradiţionale au farmecul lor de neegalat, indiferent de ţară sau naţionalitate.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 9 februarie 2024, 17:00 / actualizat: 12 februarie 2024, 20:37
Astăzi vă propunem să o cunoaşteţi pe Nelia Burcan din Chilia – cel mai vechi oraş din Ucraina, fugită din calea războiului şi stabilită, alături de familie, la sute de kilometri de plaiurile natale în îndepărtatul Banat montan, la Reşiţa, vechi centru social-cultural unde, după cum a mărturisit pentru Radio Reşiţa, se simte mai bine ca acasă.
Întreaga poveste a prăjiturilor de casă, sâmbătă, 10 februarie 2024 în emisiunea “Oameni şi Locuri”, doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi miercuri, 14 februarie 2024 de la 16:15!
Sursa foto: fb Nelia Burcan