Cazuri suspecte de botulism în judeţul Timiş. DSP a deschis o anchetă
Inspectorii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Timiş desfăşoară o anchetă epidemiologică după ce opt copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara cu suspiciune de botulism. Acestora le-a fost administrată deja antitoxină botulinică şi starea lor de sănătate s-a îmbunătăţiţ însă vor mai rămâne câteva zile în spital, sub atenta supraveghere a medicilor. Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu:
Articol editat de Daiana Rosca, 29 ianuarie 2024, 17:04
„Direcția de Sănătate Publică Timiș a fost înștiințată despre existența unor cazuri cu suspiciune de botulism la copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani provenind din aceeași localitate. În cadrul instituției noastre a fost constituită o echipă mixtă de control împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare pentru investigarea focarului, deplasarea la domiciliu consumatorilor și ridicarea probelor alimentare incriminate în vederea determinării toxinei botulinice.
Ancheta epidemiologică se află în desfășurare până la această dată fiind identificate 11 cazuri probabile în cadrul focarului de botulism din care opt se află internate la spitalul Victor Babeş din Timișoara și 3 sunt la domiciliu asimptomatice. Direcția de Sănătate Publică Timiș cu sprijinul Ministerului Sănătății și a direcțiilor de sănătate publică județene au asigurat necesarul de ser antibotulinic pentru tratamentul pacienților. Au fost recoltate 10 probe de alimente care au fost trimise la București în vederea efectuării analizelor de laborator”.
În absenţa unui tratament rapid instituit, infecţia cu toxină botulinică poate provoca paralizie, dificultăţi severe de respiraţie şi duce la deces.
Sursa foto: Pixabay