Comuna Băuţar nu are apă, dar va avea canalizare
Începute în anul 2018, lucrările la reţeua de apă din comuna Băuţar bat pasul pe loc.
Articol editat de Casandra Silitra, 11 octombrie 2023, 11:26 / actualizat: 12 octombrie 2023, 12:22
„Aș vrea să vă spun că această lucrare a început în 2018, cu termen de finalizare 2020, însă nu s-a realizat la momentul respectiv nici 30% din lucrare.
S-a mai prelungit cu un an, până în 2022, s-a mai prelungit încă un an, până în 2023, însă stadiul lucrărilor în momentul de față este undeva la 60% executat.
Este o lucrare prin PNDL 1, este foarte vechi.
Am purtat discuții cu acționarii, cu partea de directorat, și tot ne-au amăgit, ne-au promis că vor începe, că vor lucra. Vreau să vă spun că anul ăsta n-au lucrat deloc.
În momentul de față am emis o hotărâre de Consiliu Local, să facem o expertiză, să angajăm un expert şi să vedem care este stadiul lucrărilor și după aceea vom lua o decizie.
Zilele trecute am primit o adresă de la ei prin care ne-au spus că au achiziționat rezervorul de la captare și până la sfârșitul lunii octombrie va fi și montat. Mai aștept să văd dacă se materializează promisiunea dânșilor și după aceea, dacă nu, vom trece la alte măsuri, vom vedea ce facem vizavi de acest proiect care, din punctul meu de vedere este compromis.
Dacă până la sfârșitul lunii octombrie nu am montat rezervorul și nu se lucrează, în urma expertizei pe care o vom face în teren, vom trece la reziliere a contractului,” ne-a declarat primarul comunei Băuţar, Silviu Răduţa.
În comună se lucrează şi la introducerea reţelei de canalizate. Aici, lucrările sunt în grafic.
„Eu zic că e executat peste 65-70%. Este o canalizare sub presiune, nu este gravitațională. Sperăm să funcționeze.
Avem exemple de bună funcționare în mai multe localități din România, mai ales aici în Timiș, lângă noi.
În momentul de față s-au apucat să construiască și stația. Merg foarte foarte bine cei de la canalizare,” a mai declarat Silviu Răduţa.
Costurile pentru inroducerea reţelei de canalizare se ridică la aproximativ 18 milioane de lei, fonduri provenite prin PNDL 2, iar temenul de finalizare este 2024.