Ascultă Radio România Reșița Live

Rețeta dulce de bucătărie: Prăjitură rece fără coacere

Vă invit în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor. Astăzi vă propun o prăjitură rece, fără coacere.

Prăjitura rece fără coacere de astăzi  este un desert proaspăt și delicios, perfect pentru zilele fierbinți de vara deoarece nu necesită utilizarea cuptorului. O bază crocantă, pregătită cu biscuiți mărunțiți, unt, zahăr și cacao, este ornata cu un topping moale și cremos de ciocolată. Un desert simplu și irezistibil care vă va aminti de clasicul salam de biscuiți și ciocolată. Prăjitura este perfectă pentru a fi savurată ca o gustare sau un desert, poate fi făcută cu câteva ore înainte, pentru a fi servită la momentul potrivit. Dacă doriți, puteți îmbogăți aluatul cu fulgi de ciocolată sau fructe uscate tocate. Puteți înlocui ciocolata neagra cu cea alba, pentru un rezultat final cu un contrast cromatic elegant.

Rețeta dulce de bucătărie: Prăjitură rece fără coacere

Articol editat de Radio Resita, 3 august 2023, 07:00 / actualizat: 6 august 2023, 8:31

Ca ingrediente pentru bază folosim:
– 200 de gr de biscuiți
– 100 de gr de zahăr
– 100 de gr de unt moale
– 50 de gr de pudră de cacao
– 50 de ml de lapte.
Pentru topping avem nevoie de:
– 200 de gr de ciocolată cu lapte
– 60 de gr de cremă de patiserie.

Spargem biscuiții uscați într-un castron mare și îi fărâmițăm cu mâinile până obținem bucăți de 1-2 cm. Adăugăm pudră de cacao, zahărul și untul topit. Amestecăm sârguincios pentru combinarea ingredientelor. Punem compoziția obținută într-o tavă circulară cu deschidere de 18 cm diametru, care are marginile detașabile. Nivelăm cu o lingură baza prăjiturii.

Între timp, topim ciocolata în bain-marie, adăugăm crema de patiserie și turnăm uniform toppingul peste baza de biscuiți. Lăsăm la frigider cam o oră și jumătate. După acest timp, desfacem ușor marginile și îl transferăm într-o tavă de servire.

Baza prăjiturii fără coacere poate fi făcută cu toate tipurile de biscuiți. Puteți adăuga fructe uscate tocate sau aromate cu rom sau whisky ,dacă preferați.

Serviți cu poftă, dar nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate.

(Daniel Babun)

Etichete:
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 martie 2025, 09:42

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză

Prânzul de duminică alături de familie este un moment special, o tradiție care aduce împreună gusturile autentice și conversațiile calde....

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 martie 2025, 06:00

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească

Papricaș de porc cu găluște este o rețetă românească autentică, apreciată pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă. Este...

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 martie 2025, 10:05

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale

Bucătăria românească este o comoară de arome și tradiții, iar duminica este momentul perfect pentru a descoperi și savura preparate...

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 februarie 2025, 09:18

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris

Duminica este ziua în care a sta la masă cu familia se transformă într-o mică sărbătoare, în care legăturile familiale se întăresc, iar...

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 februarie 2025, 06:00

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline

Sâmbăta este ziua ideală pentru a aduce pe masă preparate sănătoase și pline de vitamine. Dacă vrei să gătești ceva ușor, rapid și...

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 februarie 2025, 10:34

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură

Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase,...

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 februarie 2025, 10:05

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară

Prânzul de duminică este un moment special pentru multe familii, un prilej de socializare, relaxare și savurare a preparatelor preferate. O supă...

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine