Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Păstrăv

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce sau sărată sau fructe de mare.
Vă prezint astăzi o modalitate delicioasă de-a vă bucura de o rețetă cu păstrăv acceptabilă ca preț și sănătoasă. Păstrăvul reprezinta una dintre cele mai cunoscute specii din lume. Păstrăvul are o carne foarte fină, alba și deosebit de gustoasă. Trebuie știut că păstrăvul are oase, însă nu are oase intramusculare. Astfel, este vorba de un procent de 20%, fiind printre peștii cu puține oase. Gustul cărnii de păstrăv este dat de dieta sa. Carnea unui pește care s-a hrănit cu curstacee va avea o aromă mai puternică decât cel care a consumat insecte. Gustul și aroma unui pește sălbatic vor fi mult mai intense decât a unuia crescut în ferme piscicole. Vă propun prepararea păstrăvului în stil segovian, care este o rețetă la îndemâna oricui. Veți obține o friptură de pește minunată care nu va dezamăgi pe nimeni.  Avem nevoie pentru două persoane de:
– patru păstrăvi
– patru cartofi mari de copt
– șase căței de usturoi
– cârnați chorizo
– bacon
– șuncă Serrano
– o legătură de pătrunjel proaspăt
– făină
– sare și piper proaspăt râșnit. Era să uit de ulei, de măsline, binențeles.
Să purcedem la preparare. Tăiem cartofii în felii de aceeași grosime și îi prăjim în ulei de măsline la foc mediu împreună cu cățeii de usturoi zdrobiți încât să-și libereze toată aroma. Scurgem cartofii de excesul de ulei și îi așezăm pe hârtie absorbantă. Presărăm pe ei sare și piper și îi punem într-un vas potrivit pentru copt. În același ulei folosit la prăjit cartofii și usturoiul, punem chorizo-ul, baconul și șunca serrano, toate tăiate în bucăți fine. Gătim până încep să se rumenească și transferăm cărnurile pe hârtie absorbantă. După ce am scăpat de uleiul rămas, amestecăm chorizo-ul, baconul și șunca serrano cu cartofii. Rezervăm o cantitate mică pentru a orna la final păstrăvii.
Condimentăm peștii cu sare și piper, îi înfăinăm ușor și îi prăjim câteva minute pe fiecare parte în același ulei în care am procesat cartofii cu usturoi și șunca serrano, cârnații chorizo și baconul. Scoatem păstrăvii din tigaie și îi așezăm deasupra cartofilor, iar deasupra așternem baconul, șunca serrano și chorizo-ul, pe care le aveam rezervate. Tocăm pătrunjelul proaspăt, îl presărăm peste păstrăvi și cartofi și punem vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru maxim 15 minute. Peștii nu trebuie gătiți în exces ca să nu rămână uscați. Nu lipsește nimic de la acești păstrăvi delicioși. Ba da. Dacă doriți, când montați farfuria puteți stropi cu zeamă de lămâie. Poftă bună și să gătiți cu dragoste.

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Păstrăv

Articol editat de Radio Resita, 7 iulie 2023, 12:28

(Daniel Babun)

Etichete:
Pui piccata
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 7 septembrie 2024, 09:56

Pui piccata

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pui piccata
Friptură cu sos cremă de ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 2 septembrie 2024, 08:32

Friptură cu sos cremă de ceapă

 În fiecare zi de luni vă dezvălui câte o rețetă din gastronomia țărilor de pe Bătrânul Continent. Irlanda a devenit remarcată ca o...

Friptură cu sos cremă de ceapă
Prânzul de duminică: supă cremă de ciuperci, fish fingers cu mazăre și sos tartar și budincă din piure de mango și de chia
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 1 septembrie 2024, 10:33

Prânzul de duminică: supă cremă de ciuperci, fish fingers cu mazăre și sos tartar și budincă din piure de mango și de chia

A sta la masă cu familia Duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de ciuperci, fish fingers cu mazăre și sos tartar și budincă din piure de mango și de chia
Pulpe de pui la cuptor cu năut, măsline și verdeață
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 31 august 2024, 10:24

Pulpe de pui la cuptor cu năut, măsline și verdeață

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană a...

Pulpe de pui la cuptor cu năut, măsline și verdeață
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 28 august 2024, 09:00

Rețetă din Orientul Mijlociu-Mujadara

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.Influențate de o istorie bogată a...

Rețetă din Orientul Mijlociu-Mujadara
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 26 august 2024, 09:30

 Rețetă europeană – Croissani

În fiecare zi de luni vă dezvălui câte o rețetă din gastronomia țărilor de pe bătrânul continent. Muntenegru este o destinație uluitoare...

 Rețetă europeană – Croissani
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 25 august 2024, 10:00

Cotlete de porc Al Pastor

A sta la masă cu familia Duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Cotlete de porc Al Pastor
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 24 august 2024, 10:44

Enchilada de vită la cuptor

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat. Astăzi nu vom avea un...

Enchilada de vită la cuptor