Mierea din Caraş-Severin, direct de la producător, la mare căutare în rândul consumatorilor de produse apicole din întreaga ţară
Consumatorii de produse apicole preferă mierea mai scumpă de la producător în detrimentul celei de import, de slabă calitate, de pe rafturile magazinelor.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 8 iunie 2023, 11:25
Contrar semnalelor că la nivel naţional apicultorii susţin că au rămas cu mari cantităţi de miere nevândută din cauza importurilor necontrolate, producătorii de profil din Caraş-Severin nu se pot plânge, pentru că ei îşi pot desface fără probleme produsele apicole.
Maria Matichescu, crescătoare de albine din satul Soceni, comuna Ezeriş, despre situaţia culesului şi rezultatul primelor recolte din acest sezon:
„Prima recoltă de miere se face la rapiță și a mers binișor. Acum să sperăm că se îndreaptă vremea şi nu va mai ploua. Acum suntem la pastoral la salcâm. Și anul trecut salcâmul a mers destul de bine, dar am fost în mai multe locații. Depinde de zonă și de temperaturile care sunt. Față de anul trecut prețurile sunt la fel. Salcâmul este 40, 30 este poliflora și teiul şi 25 rapița. Borcanul este de 720 de grame, deci intră un kilogram de miere. Anul trecut am putut vinde aproape toată recolta pe care am avut-o, dar noi mergem în permanență la târguri, la festivaluri și în alte județe. Am fost în Hunedoara, la Arad şi în Timiș„.
Consumatorii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru un borcan de miere de calitate, direct de la producător, în loc să cumpere produse apicole din import de slabă calitate de pe rafturile magazinelor, a mai subliniat Maria Matichescu pentru Radio Reşiţa.