Miei da, puncte de sacrificare ba
Articol editat de Gerhard Chwoika, 25 martie 2014, 18:02 / actualizat: 26 martie 2014, 11:05
În judeţul Caraş-Severin preţul cărnii de miel şi de ied va fi la fel ca anul trecut. Un kilogram în viu va costa 10 lei, în timp ce tariful pentru un kilogram sacrificat variază între 20 şi 25 de lei, spun crescătorii de ovine şi caprine cărăşeni afiliaţi Asociaţiei crescătorilor de ovine şi caprine din judeţ. Până în prezent pe raza judeţului Caraş-Severin sunt autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar doar două abatoare specializate, la Moldova-Nouă şi Reşiţa, a spus Radu Tătaru-purtătorul de cuvânt al Direcţiei sanitar-veterinare Caraş-Severin, iar mieii şi iezii se vor desface către consumatori doar în pieţele agroalimentare care au spaţii amenajate din punct de vedere igienico-sanitar.
Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit acest subiect şi comentează:
Sursa foto: www.gandul.info
(Hardy Cvoica)