Lucian Ştefan, cursă de argint la Naţionalele Under 20!
La început de martie, tânărul atlet caransebeşean Lucian Ştefan şi-a completat palmaresul cu încă o medalie. În cadrul Campionatelor Naţionale Under 20, cel mai valoros exponent al secţiei de atletism de la CSS Caransebeş a cucerit argintul probei de 3000 m. Lucian a făcut o cursă bună, iar pregătirea sa e în grafic, spune antrenorul Cristian Dragomir.
Articol editat de Vali Hora, 9 martie 2023, 10:09 / actualizat: 13 martie 2023, 12:50
Săptămâna viitoare vom merge tot la București. De data aceasta se voi face deplasarea doar cu Lucian și va alerga aproba de 1.500 m și probabil 3.000 m unde vizăm două medalii. Sper eu să fie aur la 3000.
Pe lângă Campionatul Național al juniorilor Under 20, a avut loc la București şi un Campionat Național de sală rezervat sportivilor masters, unde din nou Caransebeșul a avut ceva de spus. Grupa de masters pe care o antrenez de niște ani – nici nu mai știu, cinci-șase ani – a început să se maturizeze. Își stabilesc recorduri personale la vârsta la care alții stau doar și citesc sau se uită la televizor.
Au participat pentru CSM Reșița, pentru că acolo sunt legitimați, trei atleţi masters din Caransebeș. Maria Lupșac, la 400 m și la 800 m, a câștigat medalii de aur și a avut o competiție destul de puternică. A fost o surpriză și pentru mine, o surpriză plăcută. Maria se antrenează organizat la noi de aproximativ un an și ceva. Sorin Axenti a alergat în trei probe, a câștigat două medalii un argint și un bronz – argint în proba de 200 m și bronz în proba de 400 m. Sper să nu greșesc. Sorin deja este un atlet consacrat. Va participa și la Campionatul Balcanic Masters peste două săptămâni. Și al treilea, Cosmin Ilie, a câștigat două medalii de aur, în probele de 400 m și 800 m – iar la 800 m a stabilit și un nou record național al categoriei de vârstă 41-45 de ani, destul de valoros. Da, sunt mulțumit, ei ajută foarte mult în desfășurarea antrenamentelor noastre și îi stimulează pe tinerii atleți care doresc să le urmeze exemplul – pentru că sunt dornici să facă performanță atât cât pot ei face și trag la antrenamente, ca să zic așa, până la capacitatea lor maximă. De multe ori, la atleţii mai tineri intervine un gen de automulțumire, scoaterea aceasta din starea de confort care înseamnă antrenamentul sportiv, nefiindu-le chiar dragă.”
În calitate de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism, antrenorul emerit Cristian Dragomir a făcut şi câteva aprecieri legate de evoluţia tricolorilor la Campionatele Europene de atletism din Turcia: