Ascultă Radio România Reșița Live

[AUDIO] Lacrimi de bucurie şi mii de reşiţeni mulţumiţi la sărbătoarea celor 85 de ani de RADIO ROMÂNIA şi 17 ani de RADIO REŞIŢA

Joi, 8 august, seara

[AUDIO] Lacrimi de bucurie şi mii de reşiţeni mulţumiţi la sărbătoarea celor 85 de ani de RADIO ROMÂNIA şi 17 ani de RADIO REŞIŢA

Articol editat de Mirabela Afronie, 7 august 2013, 09:00 / actualizat: 14 august 2013, 13:47

Joi, 8 august, seara

Au cântat cu bucurie, din munce şi din câmpie

Parcul Tricolorului din Reşiţa a devenit, pentru a doua zi consecutiv, principalul punct de atracţie al oraşului. Studioul Radio România Reşiţa a oferit joi seara un nou spectacol care va rămâne de referinţă în ceea ce priveşte evenimentele culturale organizate în acest an în Banat. De 17 ani aflat în slujba ascultătorilor, colectivul radioului public a înţeles că bănăţenii, indiferent de vârstă, iubesc folclorul, aşa că a  organizat o adevărată gală care a adus la un loc cei mai îndrăgiţi interpreţi ai momentului: Nicoleta şi Andreea Voica, Petrică Moise, Petrică Miulescu Irimică, Ramona şi Georgiana Viţa, Nicu Novac, Liliana Laichici, Oana Tomoioagă, Ansamblul „Hora Belinţului”, Maria Milu Sorescu, Luminiţa Jucu, Dana Gruescu, Mitru Teleagă.

Cei care au deschis spectacolul au fost şi cei mai tineri, dar asta nu înseamnă că au fost mai puţin talentaţi. Este vorba de elevi de ieri şi de azi ai şcolii din localitatea timişeană Belinţ, reuniţi în ansamblul folcloric „Hora Belinţului”. Un grup artistic care, în toamna acestui an, va împlini 7 ani. Cele 16 perechi de dansatori, 8 instrumentişti şi doi solişti au dat un exemplu de emulaţie folclorică a cântecelor şi jocurilor străbune şi au provocat publicul la joc, făcându-l să uite de năduşeală.

De altfel, mulţi dintre artiştii care au evoluat pe scenă au venit din judeţul vecin, ţinând să fie prezenţi alături de radioul care i-a promovat de-a lungul carierei. Practic, s-a făcut o punte între Banatul de munte şi cel de pustă, spre bucuria publicului iubitor de cântec popular. Liliana Laichici, una dintre cele mai valoroase voci ale Banatului, a fost aplaudată la scenă deschisă, iar pătimaşul Mitru Teleagă, zis şi Meka, originar din Cruşovăţ, a încântat publicul cu vocea caldă şi plăcută.

Lugojana Dana Gruiescu şi reşiţeanca Giorgiana Viţa au cântat pentru toţi îndrăgostiţii aflaţi în Parcul Tricolorului. Tânăra Giorgi a crescut ascultându-şi părinţii cântând la Radio Reşiţa.

La eveniment a fost prezent şi primarul oraşului, Mihai Stepanescu. Acesta nu s-a adresat asistenţei, dar a mărturisit că a dorit să fie alături de reşiţeni şi de ascultătorii Radio România Reşiţa, la ceas aniversar. S-a arătat mândru că în oraşul pe care îl conduce există un post de radio lider în tot Banatul.

Maria Milu Sorescu şi Luminiţa Jucu au fost onorate să cânte alături de pleiada de artişti la acest eveniment de marcă.

În cadrul spectacolului, a fost citit şi mesajul preşedintelui director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu:  „Radio Reşiţa stă acolo unde stă, datorită rezultatelor pe care le are, deşi este cel mai tânăr post regional. Radio Reşiţa performează, iar lucrurile acestea sunt chestiuni extrem de reale, de concrete, vizibile atât in situaţia financiară, cât şi în audienţa din zona pe care o acoperă. Radio Reşiţa este unul dintre exemplele, poate cel mai bun exemplu, de cum ar trebui să funcţioneze studiourile regionale din reţeaua Studiourilor Societăţii Române de Radiodifuziune”.

Un moment plin de culoare, la propriu şi la figurat, l-a reprezentat prezenţa scenică a Oanei Tomoioagă, venită tocmai din Maramureş. Melodiile sale s-au bucurat de succes şi s-a dovedit că în Reşiţa trăiesc multe persoane originare din această regiune a ţării, Oana fiind chemată la bis.

Numele grele ale folclorului autentic bănăţean au ţinut publicul „în priză” până la miezul nopţii. Recitalurile susţinute de maestrul Petrică Moise, Ramona Viţa, Andreea Voica, Petrică Miulescu Irimică, Nicu Novac şi de doamna cântecului bănăţean, Nicoleta Voica, au transformat seara într-un moment de neuitat pentru întreaga asistenţă. La scenă deschisă a fost aplaudată şi formaţia condusă de profesorul Petrică Viţa şi de Costică Olan, care mai bine de cinci ore a asigurat acompaniamentul muzical. De asemenea, spre finalul galei, colectivul Radio România Reşiţa, condus de redactorul şef Laura Sgaverdea, a urcat pe scenă şi a salutat publicul. Spectacolul de excepţie nu ar fi fost posibil fără implicarea nemijlocită a redactorului muzical Manuela Tăbăcar şi fără sprijinul Primăriei Reşiţa.

 Spectacolul a fost transmis on line pe site-ul radioresita.ro, iar de la ora 21.00, şi on air, pe frecvenţa 105,6 FM.

12

34

56

78

910

1112

1314

1516

1718

1920

2122

2324

2526

Joi, 8 august

Radio România Reşiţa aniversează 17 ani de existenţă. Cu acest prilej, Ovidiu Miculescu, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune a declarat:

Fostul redactor şef, Doru Dinu Glăvan despre cum a luat fiinţă acest post de radio:

Ne-au transmis mesaje numeroşi ascultători, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde:

Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu:

Miercuri, 7 august

Ora 23.50

15.000 de persoane au sărbătorit alături de Radio România Reşiţa, împlinirea a 17 ani de existenţă şi 85 de ani de Radio România. În ciuda căldurii, reşiţeni de toate vârstele, dar şi timişoreni şi arădeni, veniţi special pentru a fi alături de postul lor preferat de radio au cântat şi au dansat până aproape de miezul nopţii.
Parcul Tricolorului din Reşiţa a devenit pentru 6 ore principalul punct de atracţie, unde lumea s-a simţit bine. Spectacolul a început cu aplauze pentru întreaga echipă Radio România Reşiţa, aflată de 17 ani în slujba ascultătorilor. Au urcat pe scenă reşiţenii Dănuţ Ghilea, un adolescent care s-a remarcat în corul Menestrelul şi care, de-a lungul anilor, a câştigat numeroase distincţii şi premii la diferite festivaluri de muzică; Leo, care i-a încântat pe spectatori cu melodii din repertoriul celor de la Bere Gratis, Holograf, Desperado, Ştefan Bănică Jr.; şi Gabriel Burduja, un artist cu o voce extraordinară care a fost aplaudat pentru interpretarea unor piese din repertoriul internaţional, făcute cunoscute de Eric Clapton, UB 40 sau Dire Straits. Unul dintre momentele cele mai aşteptate ale serii a fost concertul susţinut de Sonny Flame, pe numele său real Mihai Răzvan Preda, cel care interpretează şi imnul Radio România Reşiţa şi a cărui performanţă a fost apreciată în special de tineret. Momentul culminant al serii a fost, fără îndoială, concertul celor de la Direcția 5, care au oferit un spectacol de zile mari. Timp de aproximativ două ore, Cristi Enache și compania au ținut publicul în priză, participanții fredonând alături de membrii formației, melodii cunoscute ale trupei, cum ar fi „O fată ca ea”, „Ești stilul meu” sau „Am nevoie de tine”.

Nu au lipsit din Parcul Tricolorului corturile şi tarabele de unde doritorii au putut achiziţiona mici, grătare, bere, sucuri, porumb fiert, clătite, gogoşi şi aşa mai departe, iar cei mici au avut la dispoziţie diferite jocuri. Întreaga manifestare a fost organizată cu sprijinul Primăriei Reşiţa, iar spectacolul a fost prezentat de actorul Dan Mirea. Prima zi a manifestării a fost un succes, o dovadă a faptului că, după cum spunea unul dintre invitați, Radio România Reșița reușește se unească oamenii și să adune în jurul său comunitatea. Sărbătoarea continuă mâine, când, de la ora 18.00, vor urca pe scenă cunoscuți interpreți de muzică populară.

Tot astăzi a avut loc o premieră la RADIO ROMÂNIA REŞIŢA. Cea mai nou piesă a celor de la Direcţia 5-  „Hello” a fost difuzată în primă audiţie pe 105,6 FM.

Publicul a fost încântat de spectacolul oferit în prima seară de Radio România Reşiţa:

12

3

4

56

6

78

9

10

1112

1314

Marţi, 6 august

Muzica va pune stăpânire, timp de două zile, pe Parcul Tricolorului din Reşiţa,  cu ocazia împlinirii a 85 de ani de Radio România şi 17 ani de Radio România Reşiţa. 

Miercuri, 7 august, de la ora 19.00, pe scenă vor urca Direcţia 5 şi Sonny Flame. Vor mai încălzi atmosfera Gabriel Burduja, Leo şi Dănuţ Ghilea, un tânăr extrem de talentat care promite multe. Joi, 8 august, de la ora 18.00,  vor evolua interpreţii de muzică populară: Nicoleta şi Andreea scenaVoica, Ramona şi Georgiana Viţa, Petrică Miulescu Irimică, Petrică Moise, Liliana Laichici, Nicu Novac, Mitru Teleagă, Dana Gruescu, Luminiţa Jucu, Maria Milu Sorescu, Oana Tomoioagă şi Ansamblul „Hora Belinţului” din Timiş. Aceştia vor fi acompaniaţi de prof. Petrică Viţa şi Costică Olan. În ambele zile, spectacolul va fi transmis online pe site-ul radioresita.ro, iar de la ora 21.00 şi ON-AIR.

Doritorii vor avea ocazia să transmită mesaje şi urări prin intermediul „Cabinei ascultătorului”, amplasată în foişorul din Parcul Tricolorului din Reşiţa. Primăria Municipiului Reşiţa sprijină derularea evenimentelor.

Pregătirile sunt în toi pentru marcarea a 85 de ani de Radio România şi 17 ani de Radio România Reşiţa, a început montarea scenei, iar comercianţii şi-au întins tarabele.

Redactorul şef al Studioului Regional Radio Reşiţa, Laura SGAVERDEA, spune că cele două spectacole sunt oferite publicului, ca un cadou pentru fidelitatea de care a dat dovadă:

Haideţi să sărbătorim împreună şi să demonstrăm că suntem numărul 1 în Banat!

Zilele Aradului, ediția 2024
Evenimente vineri, 16 august 2024, 15:06

Zilele Aradului, ediția 2024

Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură a pregătit cu ocazia Zilelor Aradului un program complex adresat arădenilor de...

Zilele Aradului, ediția 2024
Festival Internațional de Folclor „Ana Lugojana”, 14 – 17 august 2024
Evenimente miercuri, 14 august 2024, 11:00

Festival Internațional de Folclor „Ana Lugojana”, 14 – 17 august 2024

Casa de Cultură „Traian Grozăvescu‘’ Lugoj, Primăria Municipiului Lugoj împreună cu Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii...

Festival Internațional de Folclor „Ana Lugojana”, 14 – 17 august 2024
Gugulan Rock Festival: 3 zile de rock pur în Caransebeș
Evenimente marți, 13 august 2024, 11:32

Gugulan Rock Festival: 3 zile de rock pur în Caransebeș

Pasionații de muzică rock și nu numai sunt invitați în perioada 16 – 18 august la o nouă ediție a festivalului Gugulan Rock care va avea...

Gugulan Rock Festival: 3 zile de rock pur în Caransebeș
Ruga Lugojeană 2024
Evenimente duminică, 11 august 2024, 09:26

Ruga Lugojeană 2024

Ruga Lugojeană – tradiționala sărbătoare a municipiului Lugoj va avea loc în data de 15 august, de Sfânta Maria, când Biserica...

Ruga Lugojeană 2024
Evenimente vineri, 9 august 2024, 21:06

Caravana Gaudeamus Radio România poposește, între 14 și 18 august, la Sibiu

Timp de 4 zile, 15 pavilioane expoziționale vor găzdui cele mai prestigioase edituri din țară și evenimente editoriale. Caravana Gaudeamus Radio...

Caravana Gaudeamus Radio România poposește, între 14 și 18 august, la Sibiu
Evenimente vineri, 9 august 2024, 16:43

Radio Reșița: 28 de ani de la primul semnal, într-o Românie în plină transformare

Îți amintești prima oară când ai auzit vocea ta la radio? Sau poate primul cântec care ți-a rămas în suflet? Pentru mulți dintre noi,...

Radio Reșița: 28 de ani de la primul semnal, într-o Românie în plină transformare
Evenimente joi, 8 august 2024, 20:42

Hai o tură pân’ la Șură cu Radio România Reșița

Tradiţionala Tură până la Șură a strâns şi anul acesta numeroşi ascultători care au marcat alături de Radio Reşiţa 28 de ani de emisie....

Hai o tură pân’ la Șură cu Radio România Reșița
Evenimente duminică, 4 august 2024, 10:15

Evenimentele lunii august în Timișoara

În august, Timișoara va prinde viață cu „City Celebration”, un eveniment de neratat care va umple orașul de bucurie și energie. Între 16...

Evenimentele lunii august în Timișoara